Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Natalia Markevych i Bogdan Kost, predstavnici Ukrajinske ambasade u Beogradu posetili Suboticu
  Vanredni čas u „Sonji” sa sekretarima Ukrajinske ambasade
  26.06.2016.

  Učenici osnovne škole "Sonja Marinković" su sredinom prošlog meseca imali izuzetnu priliku da prisustvuju vanrednom času iz geografije, gde su predstavnici Ukrajinske ambasade Natalia Markevych i Bogdan Kost održali predavanje naslovljeno "Dobrodošli u Ukrajinu!"• Đaci iz „Sonje” poruke na zastavi Ukrajine uputili školi u Ljvovu.

  4048_1.jpg

  Inicijator ovog kreativnog susreta je nastavnica geografije Teodora Peter, koja je uputila neobična pisma ambasadama u Beogradu, tražeći od njih razne rekvizite (zastave, plakate, brošure itd) da bi na taj način obogatila nastavu geografije.  Za kratko vreme stigli su razni paketi iz desetak država sa nastavnim sredstvima, a jedino je ambasador Ukrajine dao predlog da saradnici ambasade dođu u Suboticu i održe vanredni čas.

  Ideju je sa oduševljenjem primio direktor škole i profesorica geografije.  Nakon kratkog usaglašavanja, u školu su stigli gosti iz Ukrajinske ambasade, Natalia Markevych i Bogdan Kost, sekretari ambasade.

  Nakon prijema gostiju u kancelariji direktora Pajice Bašića, gosti su prešli u učionicu geografije gde je održan veoma zanimljiv i neobičan čas, kakav deca retko imaju priliku da dožive sa tako visokim gostima.

  Deca su bila veoma znatiželjna i sa nestrpljenjem čekala predavanje.  Natalija Markevych je održala prezentaciju na temu ˝Dobrodošli u Ukrajinu˝. Učenici su bili aktivni i postavljali pitanja.

  Na kraju časa učenici su napisali razne poruke na zastavi Ukrajine, koja će biti data jednoj osnovnoj školi u Ljvovu. Učenici su na poklon dobili sveske i hemijske olovke, a pobednici kviza i malu knjigu sa narodnim motivima. Učenici su priredili i malo iznenađenje za goste. Sa nastavnicom su spremili recitacije i balet, sve na temu Ukrajine. Škola je na poklon dobila zastavu i geografski atlas Ukrajine.

  Posle održanog časa, nastavnica geografije Teodora Peter i nastavnica biologije Ana Bojin, su sa predstavnicima ambasade posetili Gradsku kuću, Sinagogu i Gradski muzej gde su razgledali znamenitosti i po secesiji poznate objekte Subotice, uspostavljajući kulturne i prijateljske kontakte i saradnju sa subotičkim školama i gradom na severu Srbije.

  S.N.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja