Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Nedelja rokada i promena
  06.12.2013.

  Posle novembarske Skupštine Grada na kojoj su izabrani novi gradonačelnik Jene Maglai i predsednik Skupštine Dr Radmilo Todosijević, prva nedelja decembra je u znaku promena i na nižim, operativnim nivoima vlasti.

  Promene su načinjene na vrhu sekretarijata koji ima najširi zahvat nadležnosti kao i u sekretarijatu koji je vezan za poslove inspekcije i nadzora i neposredne predstavke građana.

  405_1.jpg

  Krenulo je promenama u neposrednom okruženju gradonačelnika na političkom nivou vlasti koji se dizajnira na osnovu koalicionog odnosno stranačkog pogađanja, cenjkanja i uslovljavanja .

  Prvo "deljenje"

  Zaključkom gradonačelnika sa 21. novembrom je prestao mandat pomoćnika Gradonačelnika Grada Subotica: Nemanji Komazecu, Ljubenu Hristovu, Oliviji Urban, dr Gaboru Mesarošu i Snežani Šijan.

  Subotica je nakon sprovođenja odluke, nekako, funkcionisala 11 dana bez ekipe pomoćnika, a u utorak, 3. novembra koalicioni dogovor je pretočen u nova imenovanja pa su za pomoćnike imenovani : Ljuben Hristov, menadžer za oblast male privrede, Marija Kern Šolja dipl. ekonomista za oblast komunalne delatnosti, Siniša Babičković , dipl. ekonomista za oblast međunarodne saradnje i regionalnog razvoja i Oto Buš dipl. ekonomista za oblast informisanja.

  Gradonačelnik formalno može imati pet pomoćnika, a postavljenja i razrešenja nisu ograničena vremenom.

  "Druga linija fronta"

  Usledile su promene na operativnom nivou preraspoređivanjem rukovodećih kadrova u sekretarijatima a 3. decembra rukovodilac Zoran Prćić, čelni čovek Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove je raspoređen na poslove samostalnog komunalnog inspektora.

  Na poslove Sekretara sekretarijata za inspekcijsko nadzorne poslove, raspoređen Lajoš Kampel, dosadašnji Načelnik komunalne policije.

  Na radno mesto Šefa službe za inspekcijsko - nadzorne poslove, raspoređena je Vesna Hajnal, dosadašnji Samostalni komunalni inspektor, a na radno mesto načelnika komunalne policije, raspoređen je Srđan Samardžić, koji je bio na radnom mestu Šef službe za inspekcijsko nadzorne poslove.

  Oglas

  Mr Suzana Dulić dosadašnji sekretar Sekretarijata za lokalni ekonomski razvoj, privredu, poljoprivredu, komunalne poslove i zaštitu životne sredine koji je po realnom zahvatu najširi i sa najsloženijom strukturom, raspoređena je na radno mesto Samostalnog inspektora za zaštitu životne sredine - potvrdila je za Subotičke novine Marija Ušumović Davčik, načelnik Gradske uprave.

   

  U Gradskioj kući je ocenjeno da za izbor budućeg sekretara koji će rukovoditi veoma složenim sekretarijatom treba raspisati oglas da bi se na taj način došlo do najracionalnijeg kadrovskog rešenja i kako je Subotičkim novinama saopšteno u Gradskoj upravi tekst oglasa je upućen Nacionalnoj službi za zapošljavanje radi objavljivanja.

  Rukovođenje sekretarijatom je preuzela Nada Bojanić, sa statusom zamenika jer i ranije je bila izvršilac za ekonomske poslove - zamenik sekraetara.

  Sekretar sekretarijata za društvene delatnosti Franjo Horvat je 5. decembra raspoređen na radno mesto zamenika sekretara, a Gradska uprava je i za to čelno radno mesto raspisala oglas.

  Na takozvanoj "drugoj i trećoj liniji fronta" promene načinjene u lokalnoj "komunalnoj vertikali" koja je jedna od najosetljivijih tačaka dodira vlasti i građana stigle su i do partera pa je rukovođenje kontak centrom čiji je posao da prima pozive građana, iz ruku Danila Čabrića prezela Marija Bojnicki Milanković rukovodilac Odseka za opštu upravu.

  Ljubiša Stepanović

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja