Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Milimir Vujadinović, bivši član Gradskog veća za socijalna pitanja
  Ljudskost je načelo socijalnog rada
  27.06.2016.

  • Milimir Vujadinović je svoj mandat u Gradskom veću počeo kao najmlađi član, ali po rezultatima je dosegao rezultate iskusnih socijalnih radnika i potvrdio ih na terenu, posebno na poslovima koordinatora Vladine radne grupe za migracije, što je i povod pisanju ovog teksta.

  4050_1.jpg
  Milimir Vujadinović

  Imenovanje Milimira Vujadinovića za člana Gradskog veća za socijalna pitanja pre dve i po godine izazvalo je mnogo polemike, naročito u redovima opozicionih stranaka, ali na kraju mandata u Gradskom veću, pokazalo se da razloga za skepsu nije bilo, jer su sve odluke donete u oblasti socijalne zaštite u poslednje dve godine usvojene jednoglasno, što je presedan, pošto su za njih glasali i oni odbornici opozicionih stranaka od kojih je na početku mandata slušao samo kritike.

  Na kraju mandata u Gradskom veću, Vujadinović kaže da se rezultati u čitavom svetu i uređenom sistemu dokazuju radom, ali i sposobnošću, a njegova poruka mladima koji preuzimaju odgovorne poslove je da korektnim odnosom prema ljudima i saradnicima, svako može postići mnogo.

  —Nije bila tajna da sam bio radnik obezbeđenja, zapravo sam još uvek zaposlen u firmi „Telus“ koja radi obezbeđenje za „Telekom“ i Poštu, ali moje radno mesto miruje od kada sam angažovan u Gradskom veću. Dok sam studirao na Ekonomskom fakultetu radio sam sve i svašta, od građevine do zemljoradnje.  Nisam dete bogatih roditelja i pri kraju studija sam se zaposlio i počeo od poslednje pozicije, a to je stjuart ili lice koje dočekuje stranke i informiše ih. Posle sam završio neophodne obuke i u menadžerskim poslovima a kasnije su me imenovali za rukovodioca radne jedinice koja obuhvata opštine Suboticu, Kanjižu, Bačku Topolu, Mali Iđoš, Adu i Sentu.  Tako sam od najniže pozicije došao do srednjeg menadžmenta – kaže Milimir Vujadinović.

  U Srpsku naprednu stranku se učlanio 2009. godine, a za člana Gradskog veća imenovan je 2013. godine.

  - U Gradskoj upravi se već dve godine bavim i socijalnim pitanjima, ljudima i njihovim problemima i često nevoljama, od Sudana do Subotice. Nisam se u stranku učlanio iz ličnih interesa, ali sam zahvalan sam što su mi u SNS-u pružili priliku da za sve što radim pokažem i veliku odgovornost. Kada sam počeo sa radom u Gradskom veću bilo je puno skeptičnih zbog mojih godina, jer sam najmlađi. Svestan sam da niko ne može da reši sve probleme i zato sam dao sve od sebe da barem odlukama na ovoj poziciji nikome ne naškodimo.  Nikada se nije desilo da sam odbio da primim nekoga i kada god sam mogao, barem sam posavetovao ljude, a dogodilo se da sam samo jednim savetom rešio životni problem ratnog invalida, što mi je i lično zadovoljstvo, kaže Vujadinović.

  Ističe da su sve odluke donete u oblasti socijalne zaštite u poslednje dve godine usvojene jednoglasno i da je to presedan, pošto su za njih glasali i oni odbornici opozicionih stranaka od kojih je na početku mandata slušao samo kritike.

  —Sa istim tim ljudima sam ostvario odličan poslovni kontakt i danas smo najbolji saradnici.  Bilo bi dobro da oni ocene moj rad, ali je neosporno, da sam uspeo da isključim politiku iz socijalne zaštite. Šta god budem radio u budućnosti, Suboticu neću napustiti jer ovde živim, ovde su rođena moja deca, tu je moja porodica.  Uvek sam spreman da čujem kritike i saslušam predloge. To je važno, jer ako političar izgubi vezu sa čovekom, sa građanima, nema svrhe da se bavi tim poslom – kaže Milimir Vujadinović.

  Oblast socijalne zaštite u okviru Gradskog veća Vujadinović smatra Većem za ljude i kaže da je bilo teških momenata i susreta sa ljudima i njihovim sudbinama.  U migrantskoj krizi dodeljena mu je još jedna funkcija, koordinatora Vladine radne grupe za migracije, ali mu nikada nije bio problem da bude uz migrante, obiđe ih, razgovara sa njima, gazi po blatu ili na plus 40 stepeni danima objašnjava procedure i zašto je bolje da uđu u autobuse i odu do Prihvatnog centra nego da budu pored žičane ograde.

  - Nisam socijalni radnik po struci, ali jesam po ljudskom pristupu problemima koje rešavamo.  Možda i nisam morao da sve radim i zbog lične odgovornosti i ljudske savesti, ali ja jedino mogu tako. Kada vidim dete u Horgošu, odmah zamislim svoje dete i nisam mogao da ne reagujem, da svakog narednog jutra pomislim, da li su svi osvanuli živi i zdravi. Što se mene tiče, ja sam i posle politike spreman da se bavim drugačijim poslovima, usavršavam znanja i napredujem stepenicu po stepenicu u toj oblasti rada, ali uvek ću zadržati načelo da u svakom poslu je valjano uvek prvo biti čovek, jer to otvara prostor za rešenje problema, kaže Vujadinović.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja