Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  “Glas anđela” u Bajmoku osvojila Ivona Damjanović iz Sombora
  Stefanović: Gradimo svet kako ga je videla Tijana
  27.06.2016.

  Ivona Damjanović (14), učenica iz Sombora, pobednica je Drugog festivala “Glas anđela – Tijana Jurić” održanog u Bajmoku.

  4051_1.jpg
  Pobednica festivala - Ivona Damjanović

  Ivona i devet devojčica, koje su prošle audicije u Beogradu i Somboru, nastupile su u takmičarskom programu izvođenja tradicionalne muzike, a najtalentovanija mešu njima, Ivona, osvojila je stipendiju u vrednosti od 54.000 dinara. Druga je Anđela Tasić (15) iz Beograda, a treća Marija Ratkov (14) iz Manđelosa.

  U prisustvu Lea Daesa, ambasadora Belgije u Srbiji, Marisa Tebekisa, sekretara Ambasade Australije, predstavnika Subotice, Sombora, Zrenjanina, institucija i ustanova, Festival je otvorio Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova.

  - Ovde sam kao Nebojša Stefanović, jer ću to uvek biti posle svih funkcija. Glas mi drhti jer osećam posebnu energiju koju je nosila Tijana i danas se sećamo njene dobrote. Imamo obavezu da gradimo svet kako ga je videla Tijana, jer je svoje mesto u našim srcima u večnosti već zaslužila – rekao je Nebojša Stefanović.

  Igor Jurić, otac tragično nastradale devojčice i osnivač Fondancije “Tijana Jurić” je rekao da ne želi da se u Bajmoku više prolama tuga i da se priča tužna priča o Tijani.

  - Siguran sam da je ovo novi početak života u Bajmoku. Možda to sada nerealno zvuči, ali ne možemo ostati ravnodušni jer je sa nama glumačka veličina poput Predraga Miki Manojlovića.  Svi zajedno smo ovde da se kulturom borimo protiv nasilja – rekao je Jurić.

  U programu su nastupili učenici bačkotopolske Muzičke škole, grupa “Zlatovez”, Danica Krstić, narodni orkestar RTS, Nemanja Guzijan, “Spomenar” iz Sombora. Glumac Miki Manojlović je pročitao pesmu “Smrt nije ništa” francuskog pisca Šal Pegija.

  - Festival drugu godinu nema pomoć pokrajine i republike, a ideja je plemenita i velika i zaslužuje pažnju. Bez institucionalne državne podrške neće prerasti u ono što bi trebao da bude – rekao je Manojlović.

  Glumci Branislav Lečić, Danica Maksimović i Marija Vicković odigrali su 17. juna predstavu “Indigo” i oduševili publiku u prepunoj sali KUD „Doža Đerđ“, dok je poslednji festivalski dan posvećen ljubiteljima popa i roka zbog loših vremenskih uslova odložen za 29. jun i održaće se u kafeu „Sax“.  Koncerte će održati Mark Robertson, Tijana Bogićević i Aleksa Jelić.

  Misiju fondacije, da na ovaj način pošalje poruku "kulturom protiv nasilja", podržali su i glumci.

  - Apelujem na one koji su na položaju i bave se ovim pitanjima, da pomognu festival jer je višestruko značajan, i zbog kulture, zbog mladih i uopšte ovog mesta. Treba dati krila ovom festivalu jer afirmiše mlade ljude koji pevaju, daje na dar nešto što nije uobičajeno, nije još jedna vrsta interesa koji je svakodnevno prisutan - rekao je Branislav Lečić. Da bi kultura postala jedan od načina u borbi protiv nasilja, potrebno je da se nacija bolje organizuje i udruži oko takvog pitanja, smatra glumica Danica Maksimović.

  -Sve češće slušamo kako se dešavaju nemoguće stvari i onda na trenutak ostanemo svi u šoku razmišljajući šta dalje.  Moramo da razmišljamo kako da predupredimo da nam se ne dešavaju morbidne i monstruozne situacije. Nadležne institucije moraju da pokrenu neke stvari, da daju jaču podršku kulturi, da stanu u odbranu naše dece, a to nažalost izostaje- rekla je glumica.


  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja