Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Do 26. juna održava se značajna manifestacija
  U toku je Etnofest
  27.06.2016.

  Od 21. do 26. juna, na Velikoj terasi Palića, u Muzičkoj školi Subotica i Klein House – Subotica održava se Etnofest - festival muzike. Etnofest se kao referentni world music festival vezuje za Svetski dan muzike ili Dan muzike sveta, kako ga nazivaju.

   4052_1.jpg

  Nakon nastupa učenika Muzičke škole koji su izvođenjem tradicionalnih pesama gostima poželeli dobrodošlicu, nastupio je izraelski bend „Gulaza“, koji je zahvaljujući „Etnofestu“ prvi put na balkanskoj turneji. Muzika mladog izraelskog sastava koja proizilazi iz kombinacije tradicionalnih saharskih žičanih instrumenata, perkusija, violončela i akustrične gitare izazvala je oduševljenje publike. Nakon benda „Gulaza“, festivalsko veče je nastavljeno u galeriji "Klein house" gde je nastupio armenijsko-mađarski trio Davida Jengibarijana.

  4052_2.jpg
  Dejan Vujinović

  - I ovom prilikom organizujemo niz koncerata, za koje verujemo da će ostaviti dubok, pozitivan trag na kulturnom životu našega grada i šireg okruženja. Koncerti se održavaju u Subotici, a ujedno su i poslednji događaj koji najavljuje bogat festivalski vikend na Paliću. Etnofest je ove godine organizovan u okviru četiri koncertne večeri a na festivalu nastupaju umetnici iz 8 zemalja, čime obeležavamo i Dan muzike sveta u Subotici i otvaranje 13. Etnofesta! Program festivala koji traje do 26. juna možete pronaći na našoj internet adresi: www.etnofest.org. Ulaz na Festival je kao i predhodnih godina besplatan, a Grad Subotica je i dalje generalni pokrovitelj Festivala, kaže Dejan Vujinović, umetnički direktor festivala.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja