Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Završen XIII Etnofest - festival muzike sveta
  03.07.2016.

  U Subotici i na Paliću od 21. do 26. juna održan je tradicionalni muzički festival "Etnofest". I pored teške situacije u društvu, a posebno u kulturi, ovaj festival je uspešno završen i trinaesti put.

  Festival je otvoren nastupom učenika Odseka za tradicionalno pevanje i etnomuzikologiju Muzičke škole u Subotici, a zatim su održana dva fantastična koncerta izraelskog benda "Gulaza" i David Yengibarian tria. Trinaesto izdanje festivala muzike sveta okončano je u nedelju nastupima srpsko-mađarskog tria Bakoš- Jovančić, Franczia i sastava Patrick Walker trio (UK/HR).

  4079_1.jpg

  Na ovogodišnjem Etnofestu nastupilo je preko 30 umetnika iz 8 država, što je po rečima organizatora veliki uspeh s obzirom na finansijsku podršku i okolnosti pod kojima je festival organizovan i dodaju da podrška ljubitelja dobrog zvuka, dugogodišnjih saradnika i volontera nije izostala, kao i da su prisutni uživali u čitavom nizu odličnih koncerata.  Od prvog izdanja (2004. godine) pa sve do ovogodišnjeg trinaestog, na Etnofestu su nastupili brojni izvođači, manje ili više afirmisani, domaće ali prevashodno svetske muzičke kulture, kao što su Vlatko Stefanovski, Orthodox Celts, Braća Teofilović, Tamara Obrovac & Transhistria Ensemble (Hrvatska, Italija, Slovenija), Ebo Taylor & The Afrobeat Academy (Gana, Nemačka), Garifuna Collective (Belize), BaBa ZuLa (Turska), La Troba Kung-Fu (Španija), Fatima Spar und die Feedom Fries... i mnogi drugi.

  4079_2.jpg 4079_3.jpg

  Izvor: Subotica.com
  foto: Nikola Lučić

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja