Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Udruženje Ličana „LIKA” Subotica
  Humanitarni Dan Nikole Tesle - na Bunariću
  05.07.2016.

  Udruženje Ličana „LIKA” Subotica organizuje Dan Nikole Tesle na Bunariću, sa kulturno umetničkim programom, sportskim aktivnostima i posnim vojničkim pasuljem, od čije prodaje se sredstva humanitarno prosleđuju deci „Kolevke”

  4087_1.jpg 

  Udruženje Ličana „LIKA” Subotica organizuje Dan Nikole Tesle u Subotici, a manifestacija se održava u nedelju, 10. jula, na lokaciji objekta Srpske Pravoslavne crkve Vodice – Bunarić, Aleksandrovi salaši 124 (obilaznica ISTOK) u Subotici. —U okviru svojih statutarnih i programskih opredelenja, Udruženje Ličana ,,LIKA“Subotica je povodom Dana Udruženja i 160. godišnjice rođenja Nikole Tesle ustanovilo i treći put organizuje manifestaciju: „Dan Nikole Tesle u Subotici“, sa idejom da se i ove godine, kao i u godinama koje su pred nama, za dan njegovog rođenja okupljamo i na prigodan način podsećamo žitija čoveka ličkoga roda, čije životno djelo danas baštini čitav svijet, saopštio je Organizacioni odbor.  Manifestacija će se održati na lokaciji objekta Srpske Pravoslavne Crkve Vodice – Bunarić, Aleksandrovi salaši 124 (obilaznica ISTOK) u Subotici.Program manifestacije: od 11 sati predviđeno je otvaranje i izložba inovatora, od 13 sati je ručak, posni vojnički pasulj i ličke tradicionalne igre (skok s mesta, vučenje kuke, pretezanje štapa i bacanje kamena s ramena, boćanje, skakanje u vreći i nošenje jaja u kašiki). Informacije se mogu dobiti na telefon 065/8000440. Programom su predviđene od 14 sati rekreativne aktivnosti za decu, a od 17 sati Večernje Bogosluženje nakon kojeg će biti održan i kulturno umetnički i zabavni program do 20 sati.Sav prihod od prodaje vojničkog pasulja daje se Domu za djecu „Kolevka“ Subotica.

  Obezbeđen je besplatan prevoz putnika „Suboticatransom“, na relaciji Lifka - MEŠC (Tehnička škola „Ivan Sarić“) - Autobuska stanica - Pionir sa odlaskom u 12 i 16 časova i povratkom u 20 i 21 sat.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja