Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Matija Bećković predložen za počasnog građanina Subotice
  08.07.2016.

  Akademik i književnik Matija Bećković predložen je za počasnog građanina Subotice, a ovo zvanje biće mu dodeljeno 1. septembra, za Dan grada.

  Matiju Bećkovića je za počasnog građanina Subotice predložio Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga. Predlog je odobrila Komisija za dodelu zvanja i priznanja čiji je predsednik Tomislav Žigmanov, a konačnu i nesumljivo pozitivnu odluku doneće Skupština grada na sednici koja će se održati 13. jula.

  4096_1.jpg- Akademik Matija Bećković je jedan od najznačajnih srpskih pesnika savremenog doba. Kako je rođen na prostorima Bačke, u Senti, to dodatno opravdava inicijativu za njegovo proglašenje počasnim građaninom. Subotica bi time odala pijetet velikom stvaraocu, a grad bi bio uvršten u plejadu onih koji su prepoznali stvaralaštvo visoke kulturne i umetničke vrednosti akademika Bećkovića, jednog od najvećih pesnika našeg doba – navodi se u obrazloženju.

  Za zvanje počasni građanin Subotice, osim Matije Bećkovića, predloženi su i Cilika Dulić Kasiba, umetnica u tehnici slame i profesor dr Esad Ahmetagić.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja