Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Oldtajmeri ukrasili sever Bačke
  Suboticom krstarilo 200 četvorotočkaša iz prošlog veka
  10.07.2016.

  Vlasnici oko 200 oldtajmer vozila okupili su se u Subotici i izložbom svojih ljubimaca obeležili 20 godina subotičkog Udruženja „Old Timer“.

  Na tradicionalni susret ljubitelja starih motornih vozila na sever Bačke došli su gosti iz svih zemalja bivše Jugoslavije, Mađarske, Slovenije, Rumunije i Nemačke. Najbrojniji su bili Mađari koji imaju i najstarije četvorotočkaše.  Marton Palfi iz mađarskog grada Dunovaršonja kaže da je njegov „Ford“ A model tudor iz 1928. godine najstariji posle jednog „Bjuika“ koga često sreće na susretima oldtajmera.

  4105_1.jpg

  - Pre šest godina sam uvezao „Forda“ iz Danske. Bio je u jako lošem stanju zbog čega sam ga rastavio i zamenio delove i ponovo sastavio. Ovako restauriran je moj ljubimac sa kojim rado porodično odlazimo na sladoled i kraće odmore.  Veliki sam zaljubljenik u stara vozila i nikada ne bih prodao „Forda“ jer je bolji od bilo kojeg najnovijeg automobila – kaže Palfi.

  4105_2.jpg

  Njegova supruga Magda Palfi se dovezla belim „MG“ TD iz 1951. godine.

  - Uz muža sam zavolela stara vozila i uživala sam dok sam uređivala moj „MG“. Sama sam napravila unutrašnju tablu i svojeručno je iscrtala. Dolazimo svake godine u Suboticu i zbog druženja i razmene iskustava. Subotičani imaju odličnu berzu delova ZA oldtajmere – kaže Magda Palfi.

  4105_3.jpg

  Na 18. susretu vlasnika oldtajmer vozila veliku pažnju privukao je i stari „Panter“, kao i verna replika automobila „Pheaton“ iz 1936. godine izloženog u „Ruzveltovom muzeju“ u Njujorku.

  4105_4.jpg

  - To je bio vrlo brz auto kakve su koristili američki policajci.  Ponosan sam na njega, ali u Mađarskoj imam još četiri stara automobila.  Ne može svako da razume nas koji smo uložili mnogo novca i truda i od olupina napravili najlepša i najbolja vozila na svetu – kaže Janoš Šuto iz Mađarske.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja