Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Interesovanje Mađara za ulaganje u energetiku Vojvodine
  13.07.2016.

  Predstavnici firmi iz Mađarske zainteresovani za ulaganje u energetiku Vojvodine učestvovali su u Subotici na „Vojvođanskoj konferenciji o energetici“.

  Susret je imao za cilj podsticanje investitora iz susedne države kako bi se poboljšala i osavremenila energetska oblast u regionu.  Skup su organizovali Skupština Vojvodine, Generalni konzulat Mađarske u Subotici i Regionalno predstavništvo Mađarske nacionalne trgovačke kuće.

  4119_1.jpg

  Gosti iz Mađarske predstavili su svoje potencijale, a stručnjaci za IPA projekte i za energetiku procenili su da postoje velike mogućnosti za saradnju i obostranu dobit.

  - Sa nekoliko opština iz Mađarske uveliko vodimo pregovore o saradnji kako bi se poboljšali ovdašnji energetski potencijali. Nadamo se da će posle ovog foruma biti više dobrih vesti i da će biti započeti i novi pregovori – rekao je dr Janoš Babić, generalni konzul Mađarske u Subotici.

  Petar Vasiljević, pomoćnik direktora JKP „Beogradske Elektrane“, kaže da lokalne samouprave imaju problem u razvijanju investicija u oblasti energetike jer su mandati funkcionera kratki u odnosu na vreme koje je potrebno za realizaciju ovih projekata.

  - Energetske investicije su i do nekoliko miliona evra, a potrebno je nekoliko godina da se završe što je kratko u odnosu na mandate u upravama, ali se nadam da će ovaj susret u Subotici biti iskorak i da će dati konkretne rezultate u primeni tehnologija koje stižu iz Mađarske – zaključuje Vasiljević.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja