Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Privatni pogrebnici tvrde da gradska vlast ne poštuje volju građana
  15.07.2016.

  Privatni pogrebnici tvrde da gradska vlast ne poštuje volju građana

  Jožef Miškolci, podnosilac građanske inicijative o izmeni Odluke o sahranjivanju i vlasnik pogrebnog preduzeća „Funero“, izjavio je da je odluka Skupštine o odlaganju rešavanja građanske inicijative na još 90 dana nezakonita i da je to nepoštovanje volje 15.100 građana koji su potpisali peticiju.

  4120_1.jpgPrivatni pogrebnici su se obratili Komisiji za zaštitu konkurencije, jer smatraju da je izmenjena odluka po kojoj samo JKP „Pogrebno“ može da sahranjuje u gradskim grobljima, a oni jedino u crkvenim, monopol. Obratili su se i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave koje ima pravo da stavi odluku van snage. Miškolci je rekao da predlaže Skupštini da usvoji novu Odluku o sahranjivanju i grobljima koja bi se zasnivala na zakonima, ali da omogućava zdravu konkurenciju u pogrebnoj delatnosti.

  - Tražili smo da usvoje novu odluku, a nije bilo nikakve rasprave o tome što znači da nije ispoštovana zakonska procedura. Amandman je podnela odbornička grupa „Pokret za građansku Suboticu“, ali vlast ne poštuje volju više od 15.000 građana. Mi bolje sahranjujemo nego što oni vode grad – rekao je Miškolci i dodao da je od stupanja na snagu nove odluke prihod pogrebnika umanjen za najmanje 40 odsto i da su ih pojedini radnici napustili zbog odlaska u inostranstvo.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja