Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Potpisan Sporazum o saradnji RPK Subotica i kineske pokrajine Džeđang
  16.07.2016.

  Prijateljski odnosi Srbije i Narodne Republike Kine, otvorili su brojne mogućnosti uspostavljanja saradnje na svim nivoima i zajedničkim nastupima na tržištu Evropske unije.  Prepoznavši zajednički interes, u sredu je potpisan Sporazum o saradnji između Regionalne privredne komore Subotice i kineske privredne delegacije iz pokrajine Džeđang. 

  4124_1.jpg

  Spona saradnje regiona Subotice i kineske pokrajine Džeđang je kompanija Wolong, vlasnik austrijske ATB grupe u okviru koje posluje Sever.

  - "Izuzetno nam je drago da se po treći put sastajemo sa delegacijom iz Kine i što je naša firma mogla da uspostavi kontakt. Podržavaćemo se kao što smo to činili i ranije i gledati da se saradnja sa distriktom Džeđang i sa gradom nastavi." - izjavio je Milorad Vasić, direktor ATB SeverPoučeni dobrim iskustvom sa poslovanjem Severa, koji je nakon ulaska kineskog kapitala počeo da ostvaruje pozitivne rezultate, kineski privrednici žele detaljnije upoznavanje sa privrednim potencijalom Subotice kako bi razmotrili nove investicije.

  - "Podatak koji nas je podstakao da dođemo ovde je što je naša korporacija dobila veliku podršku od lokalne samouprave i oni su nam bili topla preporuka da dođemo ovde, da vidimo koje su opcije za neke druge investicije." - rekao je Čen Đen Min, direktor sektora za strane investicije.

  Nedavna zvanična trodnevna poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji, još šire je otvorila vrata kineskim privrednicima da investiraju u našu zemlju. Očekivanja političara, privrednika i javnog mnjenja su velika, a da li će sve češće posete kineskih privrednika doneti pozitivan rezultat, pokazaće vreme pred nama.

  - "Ono što bitno za dalju saradnju u daljim poslovima u oblasti privrede je povezivanje sa distriktom Šangung koji se nalazi u gradu Šasingu koji ima oko 780 hiljada stanovnika, imaju izvoz od oko 3 milijarde dolara, uvoza nešto manje, kao i značajan turistički potencijal." zaključio je Slobodan Vojinović, predsednik RPK Subotica.

  Izvor: Tv Subotica

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja