Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Nastavlja se humanitarna akcija za prikupljanje pomoći Ivi Zvekić, koja boluje od leukemije
  I Palićani pomažu maloj Ivi
  17.07.2016.

  Akcija prikupljanja humanitarnih priloga za malu Ivu Zvekić, devojčicu koja boluje od leukemije, nastavljena na Paliću. Odazvao se veliki broj građana u želji da pomognu devojčici.

  Nakon Subotičana koji su u nekoliko navrata imali priliku da u centru grada posmatraju Mesec, Jupiter i Saturn kroz specijalni astronomski teleskop, uz mogućnost da u kutiju koja se nalazi pored teleskopa daju dobrovoljni novčani prilog za malu Ivu Zvekić, priliku da pomognu maloj Ivi dobili su i stanovnici Palića i okoline.

  4130_1.jpgHumanitarnoj akciji se prema rečima organizatora odazvao veliki broj Palićana.

  - Bilo je uspešno. Na Paliću je bilo mnogo ljudi, toliko da bi nam dobro došlo da smo imali još koji teleskop. I u Subotici se na Trgu skupilo mnogo više ljudi nego tokom prethodnih akcija i bilo je interesantno. U prethodnoj akciji kada smo imali velikih problema sa vremenom sakupili smo oko 51.000 dinara, a sada nešto manje od 60.000 - kaže Tomislav Bandin, astronom amater, koji je u saradnji sa Ivinim roditeljima, predložio da se uz pomoć njegove opreme za posmatranje Meseca i planeta organizuje akcija gde bi građani mogli da daju dobrovoljni prilog za malu Ivu.

  Humanitarna akcija za Ivu Zvekić počela je sa "Klincijadom" i od tada se prikupljaju humanitarni prilozi raznim akcijama.  Akcija posmatranja Meseca i planeta jedna je u nizu, gde sugrađani koji žele mogu dati dobrovoljni prilog za Ivu. Majka Snežana, otac Dragan i sestra Lea, zahvaljuju svima koji su pomogli.

  Naša sugrađanka Iva Zvekić se već 3 meseca nalazi u Dečijoj bolnici u Novom Sadu gde se leči od leukemije. Potrebna joj je pomoć kako bi ozdravila i mogla otići u inostranstvo da joj se uradi transplantacija kostne srži.

  Donacije za Ivu Zvekić mogu se uplatiti i na namenski dinarski i devizni račun.

  Porodica Zvekić ima otvoren namenski tekući račun za dinarske uplate : 205-9011006538937- 25 (Iva Zvekić, Komercijalna banka).

  Za uplate iz inostranstva (u EUR) instrukcije su sledeće - IBAN: RS35205903102258787628, SWIFT: KOBBRSBG (Komerijalna Banka AD), SWIFT: DEUTDEFF (Detsche bank AG).

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja