Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
     
    NAJNOVIJI BROJ
     
    Godina I, Broj 16
      16. jun 2017.


     
    2_4.jpg
     

     

     

     
     
     
     
    Grad
    Pričam ti priču...
    Večerajte do povečerja
    19.07.2016.

    Odavno je i počela, i otvorena, i zvanično proglašena turistička sezona, a radni i neradni narod već se uveliko odmara.  U letovalištima širom Srbije i, dakako, i kod nas na Paliću. Ali, ako se nastavi dosadašnja ugostiteljska praksa verovatno na Paliću neće zadugo biti ni turističke vreve, ni gužve.

    Razlog je banalan da banalniji ne može biti, a evo i primera.

    U ponedeljak 11. jula troje beogradskih prijatelja, na putu za Švajcarsku, požele dobru riblju čorbu i svrate na Palić pozvavši me na „čašicu razgovora“.

    Stigli smo u „Riblju čardu“ nekoliko minuta posle devet naveče, naručili piće, a potom i specijalitet po kome gosti pamte ovaj objekt. Konobar nam, nažalost, saopšti da od jela ne možemo ništa dobiti jer kuhinja radi samo do 21 čas.

    Ljuti na ovakav odnos prema gostima u jeku najžešće turističke sezone plaćamo piće i krećemo nazad do „Male gostione“. Tu nas je sačekalo novo iznenađanje: konobar nam saopštava da kuhinja radi samo do 22 sata, a upravo smo u to vreme stigli, te da nas može poslužiti samo pićem.

    Gosti iz Beograda se malo iščuđuju, malo smeškaju i pitaju kada se otvara prava turistička sezona na Paliću. Gde se, u stvari, posle 21 sat u ovom bogomdanom turističko-proslavljenoj destinaciji može nešto i večerati, a da se ne ide automobilom.

    Nisam im umeo na to pitanje odgovoriti.  Predlog da odemo do Subotice nisu prihvatili. Rekoše da će, ipak, nastaviti putovanje, a večeraće negde usput u Mađarskoj.

    Tada sam iskreno zažalio što na Paliću nema ugostiteljskih sadržaja kao što ih ima u ulici Matije Korvina. Što nema bar jednog univerzalnog restorana čija bi ponuda bila dostupna turistima bar do ponoći, jer sadašnja palićka objašnjenja o nestašici kuvara ne piju vodu.

    Da li će ta objašnjenja biti na snazi i u vreme Filmskog festivala i kako će se osećati njegovi organizatori ako neko od gostiju ili učesnika poželi da jede posle devet ili deset časova naveče? Treba li i u Programu ove manifestacije navesti da gosti večeraju pre povečerja jer će kasnije kuhinje biti zatvorene, a oni ostati gladni?

    Naša turistička strategija, bar što se tiče palićkih sadržaja, još je na nivou pogleda na jezero (kupanje je već problematičnije), na zalazak sunca, mir i beskraj tišine uz cvrkut ptica i pokoji krik noćne ptice.

    I to, naravno, neko voli, ali se perspekltiva i razvoj turizma na tome ne zasnivaju.

    M.Po.

    Cenovnik Subotičkih Novina

    Apoteka Subotica

    4_22.jpg

    Kuća zdravlja

    4_20.jpg

    Zoo Palić

    NorDent

    Suboticagas

    Vojput

    Dom zdravlja