Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  U nedelju, 24. jula organizuje se tribina udruženja bunjevačkih Hrvata
  Bunjevačko momačko kolo i „Dužijanca”
  23.07.2016.

  U zajedničkoj organizaciji Udruženja bunjevačkih Hrvata „Dužijanca” i Katoličkog društva „Ivan Antunović”, u nedelju 24. jula 2016.  godine, u Subotici se organizuje tribina pod nazivom „Bunjevačko momačko kolo i Dužijanca”.

  Kako je najavio sekretar Udruženja, Ivica Ivanković Radak, početak tribine je u 19 sati, u prostorijama Katoličkog kruga, iza Katedrale.  Na tribini će govoriti msgr. Stjepan Beretić, katedralni župnik, Stevan Mačković, direktor Istorijskog arhiva Subotica i Krešimir Bušić, istoričar iz Vukovara.

  4150_1.jpg—Tribina je jedan od dva događaja, u okviru izložbe „S Božjom pomoći ”, koja se priređuje kao sastavni deo kulturnih događaja „Dužijance” 2016. Izložba istoga naziva „Bunjevačko momačko kolo i Dužijanca” otvorena je 6. jula u Suvenirnici Gradske kuće u Subotici , u saradnji sa Gradskim muzejom Subotice, i biće postavljena do 16. kolovoza..  Zamisao je organizatora, da se ovoj temi pristupi organizovanjem izložbe , kako bi se istorijski dokumenti, koliko je to moguće, prikupili, obradili i sačuvali, ali i priređivanjem tribine, koja će tu temu i istorijski kontekst tog vremena još više približiti svima, istakao je Radak.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja