Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Uvode red u privatna obezbeđenja
  22.07.2016.

  Da bi poslovanje svih firmi koje rade poslove obezbeđenja uveli u legalne tokove Subotičani su osnovali Grupaciju za privatno obezbeđenje.

  Petar Domić, predsednik Grupacije, je na konstitutivnoj sednici izjavio da u regionu ovaj posao radi 150 firmi, a javna je tajna da veliki broj ne poštuje legalne tokove poslovanja.

  - Pripremićemo preduzeća za primenu Zakona o privatnom obezbeđenju i detektivskoj delatnosti koji stupa na snagu 1. januara 2017. godine, a najvažnije odredbe se odnose na obavezu licenciranja radnika obezbeđenja i uspostavljanju standarda. Svi koji žele da ostanu u ovim poslovima imaju vremena do kraja godine da ga iskoriste za legalizaciju svog rada – kaže Petar Domić.

   4152_1.jpg

  Organizovaće tribinu na koju će biti pozvani i predstavnici preduzeća koji koriste usluge obezbeđenja, jer će od sledeće godine biti sankcionisani i oni koji budu angažovali nelicencirano pravno lice ili pojedinca.

  - Nijedna firma ili lokalna samouprava ne mogu ugovoriti posao sa nekim iz oblasti obezbeđenja ako firma nije licencirana. Firme ne mogu zaposliti nesertifikovanog radnika obezbeđenja, a ukoliko to učine prave prekršaj, i jedni i drugi – upozorio je Slobodan Vojinović, predsednik RKP.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja