Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Večeras u 19 sati, izuzetan muzički događaj u Subotici
  Savremena muzika u Savremenoj galeriji
  22.07.2016.

  Savremena galerija Subotica će večeras, 22. jula, od 19 časova, biti bogatija za još jedan muzički događaj. Udruženje Electe u saradnji sa upravom Galerije ugostiće mlade kompozitore koji stvaraju muzička dela u stilovima 21. veka.

  Savremena muzika u Vojvodini, naziv je projekta koji okuplja kompozitore do 40 godina starosti. Od 2012. godine, projekat je imao preko dvadeset koncerata u Novom Sadu, Zrenjaninu, Šapcu, Beogradu, Sremskoj Mitrovici i Subotici. Svi kompozitori koji deluju u okviru ovog projekta, članovi su Udruženja kompozitora Vojvodine i Organizacije muzičkih autora Srbije (SOKOJ).

   4155_1.jpg

  Na sutrašnjem koncertu nastupiće: Ivan Marković – klavir, Ljiljana Lišković – sopran, Miroslav Popović – klavir, Dragan Mirković – harmonika, Milan Milanov – kontrabas, i Vasa Vučković – klarinet, a izvodiće muziku pisanu za klavir solo, ali i kamerna dela za duete sopran i klavir, harmoniku i kontrabas i trio sopran, klarinet i kontrabas. Kompozicije su nastajale od 2008. do 2016. godine, tako da će publika moći da čuje najsavremenije načine komponovanja i tretiranja instrumenata u 21. veku.

  U ovoj večeri posetioci će imati priliku da čuju dela kompozitora Ivana Markovića (1992), Stanislava Gajića (1980), Ljubomira Nikolića (1976) i Svetozara Nećića (1982).

  — U toku postojanja projekat Savremena muzika u Vojvodini, uspešno realizuje svoj cilj, promociju domaćih savremenih kompozicija i kompozitora. Oni svojim radom, izvođenjima u koncertnim dvoranama, ali i snimanjem kompakt diskova, uspevaju da povećaju interesovanje javnosti za umetničku muziku koja nastaje u savremenom vremenu. Takođe, tokom svog postojanja ova grupa mladih kompozitora premijerno je izvela više od 30 kompozicija za različite ansamble, kamerne grupe, kao i za solističke instrumente, najavljuje Jasmina Jovančić Vidaković, kustoskinja pedagog Savremene galerije Subotica

  Miloš Radović, predsednik "Electe" poručuje da je takav način predstavljanja muzičkih dela veoma redak na našim prostorima, te je od izuzetnog značaja podržati mlade koji teže da plod svoje inspiracije podele sa širom publikom, a večeras će posetioci moći da prisustvuju izuzetnom muzičkom događaju savremenih muzičara i kompozitora u Savremenoj galeriji.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja