Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Nastavljena akcija Selu u pohode
  Proveri svoje zdravlje!
  24.07.2016.

  Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica nastavljaju akciju „Selu u pohode”.  Akcija se već šest godina organizuje po mesnim zajednicama, a njome se promovišu zdravlje i zdravi stilovi života u ruralnim sredinama Subotice.

  4159_1.jpg
  Nada Kosić Bibić, prim. mr sc medicine

  Građani u akcijama „Selu u pohode” imaju priliku da besplatno i bez overene zdravstvene knjižice, na brz i jednostavan način, urade osnovne zdravstvene pretrage, poput merenja nivoa šećera i masnoće u krvi i krvnog pritiska. Iz tog razloga su te akcije iz godine u godinu sve popularnije među sugrađanima, te se oni odazivaju u sve većem broju.

  — Sve vreme nam je cilj da u ovim akcijama mobilišemo stanovnike, pre svega ruralnih naselja, na kontrolu zdravlja jer znamo da meštani okolnih naselja često nemaju prilike ili vremena da dođu na preglede kod lekara u grad. U nekoliko navrata smo u okviru akcija radili i preglede dojki kod žena, gde smo uspeli da u ranoj fazi kod nekih od njih otkrijemo patološke procese i uputimo ih lekaru na vreme, a nije mali broj ni onih građana koji nisu ni znali da boluju od dijabetesa, a otkrili su ga upravo na pregledima u našim akcijama. Na taj način pomažemo da sugrađani provere svoje zdravlje, te se na vreme obrate lekaru, jer je prevencija o kojoj neprestano govorimo najvažnija u suzbijanju i lečenju bilo koje bolesti — kaže Nada Kosić Bibić, prim. mr sc medicine i načelnik Centra za promociju zdravlja subotičkog Zavoda za javno zdravlje.

  Akcija „Selu u pohode” danas, 22. jula održava se u mesnoj zajednici Mali Bajmok. Sugrađani će moći izmeriti krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, proveriti telesnu visinu i težinu i utvrditi svoj BMI (indeks telesne mase).  Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Subotica će deliti savete o zdravlju.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja