Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Pisma čitalaca
  Žalba siromašnog penzionera
  24.07.2016.

  Po prijavi na konkurs za rehabilitaciju i odobrenju istog, od strane PIO, otišla sam u Vrnjačku Banju 17.07.2016. godine u 4 sata 30 minuta iz Subotice i vratila se istog dana u 19 sati i 30 minuta – svojoj kući!

  Trebalo je to da bude usluga nama, penzionerima, sa penzijom manjom od 23.000 i nešto dinara (što je već samo po sebi velika sramota, nakon 35 godina poštenog rada), ali za mene se pretvorilo u pakao.

  Kao prvo, u primljenom dopisu je navedeno da ćemo biti smešteni u banji „Merkur“ Vrnjačka Banja i da će sve usluge iz raznih medicinskih grana, zatim bazeni, kade, podvodne masaže, itd. obavljati u specijalnoj bolnici za lečenje i rahabilitaciju „Merkur“ Vrnjačka Banja! Naravno, sad mi je jasno, da tendenciozno, nigde nije rečeno: hotel „Merkur“, ali zar svako ne bi tako shvatio, jer kao što su nam po dolasku na recepciju hotela „Merkur“ rekli:„Svi penzioneri iz Srbije koji dolaze preko PIO, smešteni su u našu drugu jedinicu „Sveti Đorđe“!!! Pa zašto to nije navedeno u dopisu, da znamo i vidimo (preko interneta) gde idemo? Ko je i kada, na pomen Vrnjačke Banje čuo za „Sveti Đorđe“?

  A tamo - horor!

  To je „zgrada“ (ako se može tako nazvati) udaljena od centra V.B. i svih parkova, šetališta, putem uzbrdo – nizbrdo, do koje nas je morao prevesti kombi. Usput rečeno, iz Subotice je toga dana išlo 8 žena i jedan muškarac, od kojih je jedna žena sa štakama, muškarac koji teško hoda i po ravnom putu, jedna žena koja teško hoda, (verovatno će biti „zarobljeni“ 10 dana u „Svetom Đorđu“) i ostalih 5 žena, za koje ne znam da li imaju neke tegobe, zbog kojih će im biti teško da se kreću do centra banje. Meni lično, zdravstveno to možda ne bi bio problem, ali je neshvatljivo, kako PIO može tamo da smesti bolesnike. Ovo do sada, samo zbog udaljenosti i visine, a dalje: Kada sam ušla u tu „zgradu“, nastaje redom zgražavanje na sve: „moja soba“ se nalazi u prizemlju, nakon prolaska kroz hodnik pun pacijenata, koji čekaju na pregled u 6, 7 ambulanti naznačenim brojevima na vratima 79, 80, 81.....85 pretvoreno u moju sobu“ i dalje 86, 87....

  Poenta mog čuđenja: jedna nova pridošla penzionerka pitala je, gde je njena soba broj 65, na šta joj je spremačica odgovorila: „U podrumu!“ E, to nisam išla da vidim kako izgleda, već mi je polako bilo dosta.

  Ulazim u sobu 85: veličina možda 3x2, 3 zgurana kreveta, lavabo, zaključana vrata terase – tamo se ne može ići, jer otpada malter i visi sijalica, pa mala vrata, kroz koja se ulazi u mali hodnik, oped jedna zaključana vrata, a kroz druga se ulazi u kupatilo – tuš, kada i wc šolja, još sve zarđalo i u očajnom stanju!!!

  To mi je bilo dovoljno da odlučim: ja ovde ne ostajem, pa makar bilo i besplatno! Lošije i neurednije od mog blaženog doma, zašto bih ostala?

  E sada, da li je bilo ko zaslužio ovako nešto, zar nije to ispod svakog ljudskog dostojasnstva, tako nas „siromašne“ penzionere tretirati. Ubeđena sam da svi pridošli žive u boljim uslovima od ovih, ali možda nisu tako brzo i odlučno reagovali kao ja.

  Vratila sam se u roku od 20 minuta na autobusku stanicu istim autobusom do Beograda, pa dalje do Subotice. Naravno, svi troškovi koje sam imala toga dana za put, od 15 sati i boravka u banji od 20 minuta iznose 4200 dinara!!!

  Istina, da sam imala manje dostojanstva u „Svetom Đorđu“, bili bi mi isplaćeni putni troškovi, ali ko bi to iščekao? Tako da znate: Ovo sve pišem prvenstveno PIO, da povedu računa gde šalju svoje penzionere, a onda i vama dragi penzioneri da ne nasedate na ovakve „prevare”, da dobro proverite gde idete.  Zora Pjevalica

  Zora Pjevalica

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja