Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Dino Merlin u Subotici priredio muzički spektakl pred oko 5.500 fanova, na rasprodatom Stadionu malih sportova
  Noć za pamćenje
  28.07.2016.

  Subotica posle 25 godina dočekala da doživi veče za pamćenje, muzički spektakl, koncert Dina Merlina.  U najvećim hitovima Čarobnjaka uživalo oko 5.500 fanova, a Dino je publici poručio: „Nedostajali ste mi”.  Koncert Dina Merlina ugovoren je još u aprilu u Sarajevu, kada je pevač u specijalnoj izjavi za "Subotičke novine" rekao, da nakon toliko godina, jedva čeka da ponovo zapeva pred subotičkom publikom.

  4174_1.jpgSpektakl za pamćenje na Stadionu malih sportova u Subotici, kako to i obično biva uz Dinu Merlina, održan je u subotu, 16.  jula. Subotica je Čarobnjaka i njegov prateći bend dočekala i ispratila ovacijama, te se tako upisala na mapu odabranih destinacija neverovatne turneje "Hotel Nacional", koja već treću godinu za redom obara sve rekorde posećenosti, a kojoj je do sada prisustvovalo blizu 400.000 ljudi.  Oduševljenje i vrisak publike su odjeknuli već na prvim taktovima pesme „Školjka“ sa poslednjeg albuma, kada se jedna od najvećih muzičkih zvezda regiona pojavio na sceni vidno raspoložen.

  - Posle 25 godina sam sa vama. Nedostajali ste mi, moja draga Subotice, topla i sanjiva, bezbrižna - pozdravio je Dino Merlin publiku, koja ga je dočekala gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

  Tokom dvoiposatnog performansa, jedna za drugom ređale su se omiljene pesme publike, stari hitovi obučeni u “novo ruho” - “Laku noć moja mala barbiko”, “Kokuzna vremena”, “Bosnom behar probeharao”, „Kad čovjek voli ženu”, kao i najnoviji hitovi sa poslednjeg albuma istoimene turneje „Školjka”, „Rane”, „Sve do medalje”, „Undo” i druge.  Publika u Subotici imala je i svoju ulogu u koreografiji tokom pesme “Mjesečina”, a energija na stadionu je kulminirala tokom poslednjeg seta pesama „Kad zamirišu jorgovani”, „Deset mlađa” i drugim.

  Dino Merlin se na simboličan način u toku koncerta prisetio i poznatog književnika Danila Kiša, koji je inače rodom iz Subotice, citirajući njegove stihove “U svakom mom retku, u svakom mom stihu, nalaziš se ti” kao uvod u pesmu “Nedostaješ”, na oduševljenje mnogobrojne publike.  Čarobnjak je još jednom dao sve od sebe, a publika je to prepoznala i nagradila ovacijama.

  4174_2.jpg

  - Da se u zdravlju ponovo vidimo - poručio je Dino po završetku koncerta, aludirajući na ponovni susret sa publikom koja ga je ispratila gromoglasnim ovacijama.

  Dino Merlin je u svojim utiscima izdvojio i jedan poseban, rekavši „To je moja Subotica. To je ta draga razglednica. Večeras smo kao nikad bili zajedno. Kao rastavljeni prijatelji koji su nakon dugo godina jedni drugima pali u zagrljaj. Hvala vam na prekrasnoj noći!”

  Koncert Dina Merlina ugovoren je još u aprilu u Sarajevu sa njegovim timom, a pregovori koji su počeli u novembru prošle godine išli su malo sporije ali su vrlo brzo naišli na Dinine simpatije, te je pevač ubrzo pristao da i Subotica bude kako je tada i rekao „targetirana” na mapi gradova gde je želeo da održi svoj koncert.  Još tada je u eksluzivnoj izjavi za "Subotičke novine" rekao, da Suboticu pamti kao grad gde su ljudi topli, nežni i puni dobre energije za njegovu muziku, te da će mu biti drago da se opet pojavi pred subotičkom publikom.

  Najsavremenija razglasna oprema, vrhunska rasveta, impresivna video produkcija, pažljivo birana set lista i novi elementi show-a, te tehnička ekipa koja prati Dinu Merlina i njegov bend, publici, u kojoj nisu bili samo Subotičani, nego i obožavaoci tog pevača i iz drugih gradova Vojvodine i Srbije, takođe su bili značajni za noć za pamćenje.  Koncert je protekao bez ijednog incidenta, i u mirnoj i dirljivo emotivnoj atmosferi.

  Nakon Subotice, koja je bila poslednji grad u Srbiji gde je pevač nastupao u okviru turneje "Hotel Nacional", koncerti se nastavljaju van naše zemlje, pa će tako Dino nastupati u Ohridu, Sanskom Mostu, Tuzli, Budvi, Umagu, Banskom i drugim gradovima. Subotičani ga ponovo mogu očekivati, kako je najavljeno iz njegovog tima, po objavljivanju novog albuma koji se očekuje u naredne četiri godine.

  Glavni organizatori koncerta Dina Merlina iz Subotice, specijalno za "Subotičke novine", najavljuju još jedan veliki muzički spektakl u novembru ove godine, koncert grupe Crvena Jabuka, koji je zbog kiše bio odložen na ovogodišnjem "Stringtown Palić 2016.".

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja