Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Udruženje ZaJedno učestvovalo na Summer3p festivalu na Paliću
  Kućica za lutke iz ruku mališana
  31.07.2016.

  Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama "Za- Jedno" Subotice drugu godinu za redom učestvovalo je na oba dana na Summer3p festivalu, održanom na Paliću minulog vikenda.

  Na inicijativu Udruženja ostvarena je saradnja s organizatorima Summer3p festivala, a jedan od glavnih ciljeva i zadataka Udruženja je integracija osoba sa invaliditetom u društvenu zajednicu, što je takav tip manifestacije i omogućio.

  4187_1.jpg— Sama integracija je značajna kako za naše korisnike, tako i za ljude iz šire društvene zajednice, a naročito za decu. Korisnici Porodičnog programa našeg Udruženja - Program namenjem odraslim osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama su i ove godine bili angažovani na slikarskoj radionici stvaranja nasleđa Summer3p festivala. Radionica je bila održana u subotu 23. jula na Termalnom bazenu Palić. Nakon radionice, jedan broj učesnika našeg Udruženja se uključio u druge radionice na Festivalu, dok su drugi uživali kupajući se u bazenu — rekla je Nina Stojanović, saradnik Udruženja „ZaJedno”.

  U okviru akcije "Porodični dan na Summer3p festivalu", bile su organizovane aktivnosti za najmlađe posetioce Festivala. Humanitarna akcija farbanja Kućice za lutke se održala u nedelju 24. jula, takođe na Termalnom bazenu, a u farbanju velike drvene baštenske kućice za lutke, igračke i alata, sa bojama na vodenoj osnovi, učestvovali su pored članova Udruženja i ostala zainteresovana deca.

  4187_2.jpg— Radionica je imala veliki odziv, zračila je pozitivnom energijom, a međusobna saradnja dece iz Udruženja i ostale prisutne dece je bila na visokom nivou. Deca su se međusobno dodavala bojama, četkicama i uz veliki trud ukrasila kućicu. Svi oni su shvatili veoma ozbiljno oslikavanje kućice, te su postali jedna mala armija slikara sa zajedničkim ciljem i uspeli su u istom, a i mi zajedno s njima, jer smo na ovaj način pokazali da možemo da se družimo i provodimo kvalitetno slobodno vreme bez obzira na različitosti. Ukoliko želimo kao društvo da napredujemo važno je da se prvo međusobno prihvatimo. Korak ka tome je postizanje prave inkluzije, a kako bi do nje došli važno je da obezbedimo aktivnosti u kojima svi mogu da učestvuju, ravnopravno. Da se kroz zajednički, ovoga puta kreativni, stvaralački rad, stvara pozitivno iskustvo i kod deca sa i bez smetnji. To pozitivno iskustvo će biti upravo ono što će sprečiti stvaranje predrasuda kod dece, a ruši ih kod odraslih, dok će istovremeno s druge strane osnažiti decu sa smetnjama u razvoju i njihove roditelje — istakla je Stojanović.

  "Kućicu za Lutke" izradili su članovi neformalne grupe "Komšiluk u akciji", a pokrovitelj akcije je lokalna društveno odgovorna kompanija "EXIM" doo, proizvodnja i trgovina šrafovima sa Palića.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja