Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Za sada nema poskupljenja usluga JKP
  10.12.2013.

  Iako su upravni odbori javnih komunalnih preduzeća „Subotička toplana", „Subotičke pijace", „Dimničar" i „Pogrebno", početkom novembra ove godine, u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima i planovima i programima preduzeća odobrili korekcije cena usluga i zahteve za povećanje cena dostavili nadležnom Sekretarijatu u lokalnoj samoupravi, koja je njihov osnivač, gradonačelnik Subotice Jene Maglai ovoga puta nije odobrio tražena poskupljenja i ti zahtevi neće biti upućeni Gradskom veću, kao nadležnom organu, na usvajanje.

  419_1.jpg

  - Sve dok ne sagledamo trenutnu situaciju u javnim komunalnim preduzećima koja su nam dostavila zahteve za povećanje cena usluga i ne steknemo uvid u njihovo poslovanje, do zahtevanih poskupljenja sigurno neće doći. Povećanje cena je, inače, veoma složeno pitanje i na to koja će poskupljenja biti odobrena utiče mnogo činilaca, kaže gradonačelnik Jene Maglai.

  Javno komunalno preduzeće „Subotička toplana" zatražilo je korekciju varijabilnog dela cene za isporučenu toplotnu energiju za 6,95 odsto, dok bi fiksni deo ostao nepromenjen. JKP „Subotičke pijace" i JKP „Dimničar" traže povećanje cena za 5,5 odsto, a JKP „Pogrebno" poskupljenje u visini od 5,5 odsto linearno na sve usluge preduzeća.

  Predlog o korekciji cena usvaja Gradsko veće, a za povećanje cena neophodna je saglasnost Skupštine Grada.

  N.H.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja