Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Gradonačelnik Bogdan Laban i direkktor JKP „Suboticagas” Dragan Božinović pustili u rad gasovod prema Paliću
  Završeni gasovod prioritetno ulaganje za Banju Palić
  04.08.2016.

  Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorio je gasovod, u ponedeljak, 25. jula, na obilaznom putu za Palić.  Gasovod je izgrađen na trasi Senćanski put – Palić (Vikend naselje), a o investiciji u novi deo gasovoda i ulaganju JKP Suboticagasa, vrednom 15 miliona dinara, govorio je direktor tog preduzeća Dragan Božinović

  4201_1.jpg
  Gradonačelnik Bogdan Laban i direktor JKP „Suboticagas”
  Dragan Božinović presecaju vrpcu završenog gasovoda

  Izgradnja gasovoda na Senćanskom putu je trajala 45 dana, a investicija je prema rečima gradonačelnika Bogdana Labana, pored drugih prednosti i bitan preduslov za razvoj turizma na Paliću.

  4201_2.jpg
  Gasovod pokreće investitore na Paliću

  - Sada je završena istočna trasa, koja pokriva i sever. Do sada smo imali zapadni prsten, koji nije bio dovoljan, da snabde gasom kompletnu turističku banju Palić. Ukoliko želimo da razvijamo turizam, zdravstveni i banjski, moramo da stvorimo preduslove da energent koji je izuzetno bitan za snabdevanje bude infrastrukturno omogućen. Ova investicija je primer uspešnog poslovanja i pokazatelj dobrih rezultata subotičkog JKP, istakao je gradonačelnik Bogdan Laban.

  Dragan Božinović je istakao, da je vrednost investicije, koju je JKP „Suboticagas“ finansirao iz sopstvenih prihoda, oko 15 miliona dinara.

  -Kapacitet gasovoda od 3 bara i dnevni protok od 30 hiljada kubika je dovoljan da se pokriju sve potrebe sadržaja iz Master plana. Svi potencijalni korisnici gasa, koji se nalaze na trasi koja je izvedena, imaju mogućnost da dobiju besplatan priključak.  Ipak, ova investicija nije namenjena isključivo korisnicima, nego je prvenstveno namenjena budućem sadržaju prema Master planu. Ona će omogućiti investitorima pa i okolnim domaćinstvima na toj lokaciji, gas na „pragu“ i bez čekanja, rekao je direktor JKP Suboticagas Dragan Božinović, iznoseći i očekivanja da će stabilnim snabdevanjem ovim energentom, ova investicija doprineti privlačenju investitora zainteresovanih za turizam Palića.

  Izgradnjom i ovog kraka gasovoda je praktično zaokrženo snabdevanje gasom tog dela Grada. Kuće i vikendice koje su se našle pored trase gasovoda zadovoljne su činjenicom da imaju mogućnost da se besplatno priključe na gasnu mrežu, a već 15 korisnika se prijavilo, dok će verovatno ostala domaćinstva do početka sezone da se odluče na korišćenje gasa, jer im je gasna mreža sada pred kućom.

  Ovo je prema rečima Božinovića trenutno jedna od najvećih investicija u oblasti infrastrukture u Subotici, a Suboticagas je realizovao gradnju 10,2 kilometra gasovoda iz sopstvenih prihoda.  Božinović je istakao i značaj dobrih izvođača radova u tom poslu, "Teraksa" i "Kabel projekta", koji su u roku završili radove na gasovodu.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja