Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Nastavak Skupštine Grada u petak
  10.12.2013.

  Sednica gradske Skupštine koja je 21 . novembra počela i nakon serija odluke o razrešenjima i novim imenovanjima gradskih rukovodilaca prekinuta, biće nastavljena u petak u 9 sati u Gradskoj većnici.

  Prema dnevnom redu koji je utvrđen preostalo je 20 tačaka, a među njima se polovina odnosi na rutinske odluke o raspodeli dobiti javnih preduzeća koja su dužna da polovinu svog profita iz prethodne poslovne godine  uplate gradskom budžetu.

  422_1.jpg
  U naredne tri nedelje Velika većnica će biti mesto donošenja važnih odlukau vezi sa
  radom i poslovanjem javnih preduzeća i ustanova,
  a odbornici imaju tesan rok da donesu i  budžet za sledeću godinu.

  Predstoji i imenovanje v.d. direrktora JKP „Pogrebno" što bi trebalo rutinski da se obavi ali je pred odbornicima i predlog za imenovanje v.d. direktora JKP „Čistoća". Međutim, kako su se političke okolnosti i raspored snaga u  gradskoj Skupštini drastično promenile, a kandidatu za to mesto Josipu Kovaču- Striku, istekao ugovor po kojem je do 1. decembra  bio v.d. direktora u šestomesečnom mandatu, postoji mogućnost da dnevni red bude još jednom promenjen. Moguće je očekivati novi predlog jer je JKP „Čistoća i zelenilo" sada u režimu rukovođenja za koji je teško naći pravno prihvatljivo objašnjenje.

  Zakonski zastupnik je napustio preduzeće, prokurista nije zvanično registrovan kod APR-a pa je zato neophodno da se u jednom od najvažnijih komunalnih preduzeća u gradu što pre načine i  ozakone personalne promene.

  U međuvremenu posao ide bez zastoja. Srećna je okolnost da nije bilo snega jer Skupština u petak treba da donese i odluku o  čišćenju i uklanjanju snega i leda jer ta tačka nije bila stavljena na dnevni red kad je bilo vreme - pre početka zimske sezone.

  Pred Skupštinom je i predlog da se promeni  način obračuna cene toplotne nergije koju isporučuje „Subotička toplana".

  Postoji poslovnička mogućnost da se i neka druga aktuelna pitanja uvrste u dnevni red.

  Lj. St 

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja