Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Srpsko-rusko-belorusko Bratstvo organizovalo kulturno duhovni program u Subotici
  Slava Bratstva „Sveti knez Vladimir“
  08.08.2016.

  Rezanjem slavskog kolača u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, 28.  jula obavljena je zajednička bratska molitva • Kulturnim programom u Gradskoj biblioteci, Srpsko-rusko- belorusko bratstvo „Sveti knez Vladimir“ obeležilo je tog dana slavu. Tim povodom je priređeno i književno, istorijsko, muzičko i humanitarno veče, a gost na promociji knjige „Gozba Kneza Vladimira” bila je književnica Dušica Milanović Marika

  4221_1.jpg
  Puna čitaonica Gradske bilioteke na promociji
  knjige „Gozba Kneza Vladimira” književnice
  Dušice Milanović Marike

  Kulturnim programom u Gradskoj biblioteci Srpsko-rusko- belorusko bratstvo „Sveti knez Vladimir“ obeležilo je 28.  jula slavu, a tim povodom je priređeno i književno, istorijsko, muzičko i humanitarno veče.  Gost na promociji knjige „Gozba Kneza Vladimira” bila je književnica Dušica Milanović Marika.  U prepunoj čitaonici Gradske biblioteke održana je promocija knjige „Gozba kneza Vladimira“, autorke Dušice Milanović Marike, koja je preko tajanstvenih događaje mnogovekovne prošlosti pokušala da osvetli lik velikog Kneza.

  Centralni čin slave, rezanje slavskog kolača i zajednička bratska molitva je održana u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Subotici. Nakon duhovnog programa, organizovano je i književno veče u čitaonici Gradske biblioteke, gde su intonirane i himne Srbije, Rusije i Belorusije.

  Kao goste slave, Srpsko-ruskobelorusko bratstvo „Sveti knez Vladimir“ pozvalo je i predstavnike ambasada republika Rusije i Belorusije u Srbiji, koji su poslali telegram čestitke povodom slave Društva, pošto su bili sprečeni da prisustvuju obeležavanju praznika u Subotici. Čestitkom su izrazili zahvalnost svim članovima Bratstva, za doprinos razvoju bilateralnih belorusko-srpskih odnosa, izrazili želju za još većim uspehom u plemenitoj delatnosti Brtatstva i nadu za daljom uzajamnom saradnjom.

  Dušica Milanović Marika je na promociji knjige, tokom proslave, sudbinu kneza Vladimira spojila sa savremenom ljubavnom pričom jednog beogradskog para, a motiv za svoje kreativno stvaranje našla je u liku kneza Vladimira, kojim je bila očarana, a za koga je, kako navodi autorka i Putin rekao, da je istinski osnivač ruske nacije, krstitelj Rusa i među najharizmatičnijim vladarima.

  4221_2.jpg
  Duhovna i svetovna proslava
  Slave Bratstva „Sveti knez Vladimir“

  —Drugi deo knjige je sa prvim povezan duhovnim i krvnim vezama, a dešava se u Srbiji današnjeg doba, otkrila je posetiocima na književnoj večeri autorka Dušica Milanović Marika.

  Razgovor sa književnicom vodila je istoričar umetnosti Dragana Albijanić.

  Predsednik Bratstva „Sveti knez Vladimir“, Milenko Milošević istakao je na svečanosti, da je u skladu sa misijom jačanja kulturnih i duhovnih veza, kroz pružanje pomoći lokalnoj zajednici slavski program i ove godine imao humanitarni karakter.

  — Bratstvo je spona u delovanju Grada Subotice i dveju bratskih država, između Subotičana i bratskih naroda. Odlučili smo da pomognemo deci sa posebnim potrebama. Naše udruženje uvek pokušava da organizuje neku humanitarnu akciju, pa ćemo tako i ovoga puta deo prihoda od prodatih knjiga, u saradnji sa autorkom, izdvojiti za Uduženje za pomoć osobama sa psihofizičkim smetnjama „Zajedno“ - kaže predsednik Bratstva „Sveti knez Vladimir“, Milenko Milošević, dodajući da će Bratstvo iz Subotice i dalje istrajavati u svojoj misiji delovanja zbližavanja bratskih naroda i svih drugih naroda i vera.

  Veče je ruskim i srpskim muzičkim numerama obogatila Ženska vokalna grupa „Mironosice“, a u Maloj Gostioni je priređena bratska trpeza ljubavi, svečana večera sa muzičkim programom, uz muzičkog izvođača koji godinama prati rad Bratstva, Ljubomirom Micićem, a među gostima su bili i predstavnici lokalne samouprave Miroslava Babić, članica Gradskog veća za kulturu, Srđan Samardžić, sekretar Sekretarijata za privredu, Ranko Čuljković, seklretar za komunalne delatnosti i pokrajinski poslanik Ilija Maravić.  Gosti su bili oduševljeni srpskim ruskim i beloruskim narodnim i duhovnim pesmama, a sve knjige su na promociji dobile svoje čitaoce.

  Nada Harminc Karanović

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja