Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Kancelarija za mlade nudi brojne kvalitetne sadržaje i tokom leta
  U susret danu mladih
  10.08.2016.

  Već treće leto Kancelarija za mlade u saradnji sa drugim organizacijama koje se bave mladima i uz podršku lokalne samouprave pruža subotičkoj omladini kvalitetne i raznovrsne sadržaje kako bi im upotpunila odmor u gradu. Međunarodni dan mladih obeležiće se narednog petka celodnevnim sportskim i kulturnim programima.

  U petka, 12. avgusta proslavlja se Međunarodni dan mladih. Time se okvirno i završava veći deo aktivnosti koje je Kancelarija za mlade ove godine pripremila za omladinu koja je ovo leto ostala u gradu.

  -Od prve godine kada smo osnovani i počeli sa radom 2013.  Krenuli smo i sa aktivnim letnjim programima za mlade koji ostaju u Subotici. Sve te aktivnosti se sprovode od početka jula i većina ih se završava obeležavanjem Međunarodnog Dana mladih, 12. avgusta – kaže Dejana Baltes, koordinatorka Kancelarije za mlade. - Tokom ovih mesec i po dana predviđene su razne tematske i psihološke radionice, a posebnu pažnju već godinama posvećujemo rekreativnim programima, tako da se mladi u našoj organizaciji okupljaju u Dudovoj šumi i vežbaju na otvorenom.  Upravo je završena i škola rolera koja je bila dobro posećena i tu su nam se priključila nešto mlađa deca koja će svakako jednog dana biti naši članovi pa je ovo bila lepa prilika za prvi susret .

  Psihološke radionice na raznorazne teme održavaju se svakog drugog petka u novootvorenom prostoru Gradskog omladinskog centra na glavnoj Autobuskoj stanici.  -Cilj nam je da uočimo šta je to što je mladima u ovom gradu potrebno i da im to ponudimo.  Za prvu radionicu koja je bila prošlog petka,na temu samopouzdanja, iskazano je veliko zanimanje, a nedavno predavanje o freelancingu i tome da li je to način života, obezbeđivanje džeparca ili zarade interesovanje je bilo toliko veliko da ćemo susret sa freelancerom Milenkom Radićem ponoviti već sledeće nedelje u četvrtak 11.08. od 18h u Gradskom omladinskom centru. Potrebno je poslati prijavi na mail adresu prijava@kzm.subotica.  rs najkasnije do utorka 09.08.  – kaže Dejana.

  Sve navedene aktivnosti su uvod u proslavu Međunarodnog dana mladihnarednog petka za kada Kancelarija za mlade u saradnji sa Gradskim savezom „Sport za sve“ i Mesnom zajednicom „Prozivka“ organizuje sportsko –rekreativno druženje.  -Od 17-21 sat na terenima na Prozivci održaće se turniri u odbojci i basketu za sve zainteresovane sugrađane od 15 do 35 godina.  Takođe će biti prezentovani i razni ekstremni sportovi, a dan će se završiti kulturnomuzičkim sadržajima na otvorenom, u okviru bisokopa Aleksandar Lifka–najavljuje Dejana i poziva sve sugrađane da se pridruže takmičenju, navijanju i druženju.

  Kancelarija za mlade ima ulogu da bude spona između mladih i drugih organizacija koje se bave mladima. Poseban akcenat se stavlja na afi rmaciju volontarizma.-Uključivanje mladih u rad ovih organizacija predstavlja za njih višestruku korist. Konkretno, mladi iz toga imaju šansu da nešto novo nauče, da imaju određene benefi - te pa čak i prosperiraju, kako sticanjem znanja i samopouzdanja, tako i novim kontaktima i preporukom sebe za dalje angažovanje pa i zapošljavanje. Sve te aktivnosti nađu kasnije svoje mesto u biografi ji koja se predaje na konkurse za posao.

  Kada svemu ovome dodamo i činjenicu da su svi ovi programi besplatni mnogo je razloga za praćenje fejsbuk stranice Kancelarije za mlade.

  Prijava

  Prijava ekipe za basket i turnir je otvorena do 10.08. do 12h

  Pozivamo sve zainteresovane da prijave svoju ekipu organizovani turnir u odbojci i basketu za sve građane i građanke uzrasta od 15 - 35 godina. Takmičenja će se odvijati u muškoj i ženskoj konkurenciji, a detaljnije propozicije za učešće kao i prijava nalaze se na zvaničnoj Fejsbuk stranici: https://www.facebook.com/kzm.subotica/ Elektronsku prijavu za učešće je potrebno ispunitido 05.avgusta 2016. u 12h, a za više informacija možete nam se obratiti putem maila na: prijava@kzm.subotica.rs.

  Prijave u štampanom obliku nalaze se u prostorijama MZ Prozivka svaki radni dan od 10h do 12h i mogu se ispuniti do 10.08.  do 12h.

  L. Raos

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja