Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  U toku adaptacija šestog sprata Gerontološkog centra u Subotici
  Stanari u novim sobama, do septembra
  12.08.2016.

  U toku su radovi kompletnog rekonstruisanja šestog sprata Gerontološkog centra u Subotici, kako bi se sobe i uslovi boravka korisnika prilagodili Evropskim standardima.

  — Adaptacija šestog sprata se radi jer moramo ispuniti Evropske standarde koji između ostalog propisuju da sobe na gornjem, šestom spratu ne smeju imati više od četiri kreveta. Dok radovi ne budu gotovi, izmestili smo korisnike u novi objekat Doma za negu, koji je trenutno prazan, jer čeka saglasnost za novo zapošljavanje kadra koji nedostaje. Popunjavanje tog objekta doći će na red, kada nadležno Ministarstvo utvrdi broj zaposlenih za 2016. godinu, a trenutno se radi sa brojem zaposlenih koji je utvrđen za 2015. Sada imamo 233 zaposlenih u 3 domska objekta i 73 zaposlena u Otvorenoj zaštiti, a nedostaje nam bar još 20-tak zaposlenih, čime bi i novi objekat Doma za negu mogao početi sa radom. Podsetiću, namenjen je palijativnom zbrinjavanju, a kapacitet mu je 66 korisnika — rekao je Petar Balažević, direktor subotičkog Gerontološkog centra.

  4237_1.jpg

  U Gerontološkom centru nedavno je zamenjen i pod na petom spratu, a kako na tom spratu žive stanari koji se kreću uz pomoć pomagala ili invalidskih kolica, ravna i zamenjena pre svega higijenski prihvatljiva podloga bila je prioritet u renoviranju. Za tu namenu je Fond za kapitalna ulaganja APV izdvojio million i trista hiljada dinara.

  Kapaciteti Gerontološkog centra u Subotici su popunjeni, a kako nam je rečeno, po završetku renoviranja poslednjeg, šestog sprata, objekat će imati 12 korisnika manje, odnosno 55 korisnika.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja