Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Zamenica Gradonačelnika Subotice Timea Horvat i članovi Gradskog veća razgovarali sa iranskim ambasadorom
  Ambasador Irana, Fahimpur posetio Suboticu
  15.08.2016.

  Zamenik gradonačelnika Subotice Timea Horvat i članovi Gradskog veća za oblasti kulture i poljoprivrede Miroslava Babić i Šimon Ostrogonac, primili su juče u Gradskoj kući, Madžida Fahimpura, ambasadora Irana u Beogradu, koji je Suboticu posetio sa saradnicima

  4246_1.jpg
  Ambasador Irana predložio da mladi stručnjaci Subotice posete Iran

  Delegacija ambasade Irana u Beogradu i ambasador Madžid Fahimpur posetili su Suboticu, 11. avgusta, a u Gradskoj kući razgovarali su sa zamenicom Gradonačelnika Timeom Horvat i članovimna Gradskog veća za oblast kulture Miroslavom Babić i oblast poljoprivrede Šimonom Ostrogoncem, o intenziviranju saradnje dve zemlje, kao i na na međuregionalnom nivou, u oblastima privrede, poljoprivrede, turizma, kulture i obrazovanja. Bilo je reči, kako saznajemo, i o konkretizaciji saradnje između ambasade te zemlje i Iranskog kulturnog centra u Beogradu, sa gradom Suboticom.

  4246_2.jpg
  Konstruktivni razgovori o mogućoj saradnji

  Madžid Fahimpur je predložio da se odmah organizuju kontakti i posete, da jedna delegacija studenata ili mladih stručnjaka iz Subotice, iz raznih oblasti, poseti neki od većih gradova u Iranu, što bi, kako je naveo, pored razmene iskustava doprinelo i stvaranju osnove za realizaciju konkretnih projekata.

  Ambasador Irana Fahimpur je podsetio da je Iran, posle ukidanja sankcija, započeo ubrzani privredno ekonomski razvoj i da ta država namerava da uspostavi intenzivniju saradnju sa Republikom Srbijom i lokalnim samoupravama u našoj zemlji.

  Madžid Fahimpur je predložio, da se uspostavi saradnja između Iranskog kulturnog centra u Beogradu i subotičke lokalne samouprave, kao i da se sagleda mogućnost da se na nekim od značajnijih kulturnih manifestacija, koje se budu organizovale u Subotici predstavi i Iran, kako bi se i Subotičani upoznali sa iranskom tradicijom, kulturom i običajima.

  Ambasador Irana u Beogradu je istakao zainteresovanost s njihove strane i za realizaciju zajedničkih projekata iz raznih oblasti, koje su od obostranog interesa, sa kojima bi se kompanije ili privrednici iz Srbije i Irana pojavili na tržištu neke treće zemlje.  Na kraju razgovora je novom rukovodstu Grada Subotice i novoj Vladi Republike Srbije, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, poželeo puno uspeha u radu u narednom četvorogodišnjem mandatu.

  Zamenica gradonačelnika Timea Horvat je izrazila zahvalnost na jučerašnjoj poseti i željama vezanim za uspešan rad Vlade Republike Srbije i rukovodstva Grada Subotice.

  —Subotička lokalna samouprava učiniće sve, da se neke od predloženih ideja koje se odnose na saradnju sa Iranom što pre i realizuju, navela je Timea Horvat.

  Horvatova je naglasila, da je u cilju stvaranja uslova za realizaciju konkretnih projekata, neophodno da se između Grada Subotice i ambasade Irana u Beogradu kontinuirano razmenjuju iskustva.

  Delegacija Irana i ambasador Fahimpur, nakon sastanka u Gradskoj kući, posetili su Građevinski fakultet, a potom i obišli poljoprivredno gazdinstvo „Mamužić“, u Ljutovu. Pre nekoliko meseci, ambasador Irana u Beogradu posetio je i fabriku ATB Sever, sa čijim je rukovodstvom takođe razgovarao o mogućnostima privredne saradnje, koja je inače bila razvijena u ranijim decenijama, a posetio je tada i RPK Subotice, sa čijim predsednikom Slobodanom Vojinovićem je razgovarao kao i sa rukovodstvom preduzeća ATB Sever, kada je i nagoveštena ponovna poseta Subotici, u cilju razgovora o mogućnostima saradnje u oblasti poljoprivrede, kulture i drugim oblastima, što je jučerašnjom posetom i potvrđeno.

  Foto: subotica.info

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja