Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Migrantima pomažu razne organizacije
  Lekari bez granica non stop na terenu
  21.08.2016.

  Svakodnevno različite nevladine organizacije pomažu migrantima u Subotici.  Istočno evropska misija, jedna je od organizacija koja od početka pruža pomoć migrantima u vidu hrane, vode, odeć i zdravstvenih problema.

  David Varga, je član Istočno evropske misije i sa ocem već nekoliko godina pomaže migrantima, koji Srbiju koriste kao tranzitnu zemlju na putu ka boljem životu.  Zatekli smo ga kod parking Glavne autobuske stanice, kako sa drugim volonterima deli hranu migranrtima. Podelili su voće, povrće, krompir, pirinač i burek sa sirom.

   4272_1.jpg

  “Ja već od 2011.godine radim sa ocem, zajedno radimo i imamo volontere iz inostranstva. Vidimo problem i da su ljudi u potrebi i zato im pomažemo. Tu su nam sada u poseti volonteri iz nekoliko evropskih zemalja i zajednički se trudimo da pomognemo ovim ljudima“, kaže David Varga, član Istočno evropske misije.

  Migranti kažu da žele što pre da nastave svoj put. Procenjuje se da u Subotici ima oko 1500 migranata koji su smešteni u Prihvatnom tranzitnom centru, kao i improvizovanim kampovima kod Kelebije i Horgoša.Volonteri drugih organizacija ih upućuju na Prihvatni tranzitni centar u Subotici, ali migranti su odlučni da put nastave ka graničnikm prelazima u nadi da će što pre da pređu granicu. Na terenu su svakodnevno i mobilni “Lekari bez granica” koji im pomažu oko zdravstvenih problema, a ponekad i saniraju povrede.

  S.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja