Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  U ponedeljak , 22. avgusta počinje tradicionalni festival Subotičana „Interetno”
  „Etnopolis ” - Subotica festivalski grad
  22.08.2016.

  Gradski trg u Subotici od ponedeljka će okupljati veliki broj Subotičana, koji vole folklor, etno manifestacije, folklorne plesače, čiji nastupi će se održati od 22. do 27. avgusta, ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću, najavili su organizatori 15. „Interetno“ festivala iz Mađarskog kulturnog centra „Nepker“.

  4273_1.jpg

  Tradicionalno će na trgu biti postavljen „Etnopolis“, festivalski grad, i u okviru programa „Plesna panorama“ nastupiće pet folklornih grupa iz Srbije i sedam iz Mađarske, Rusije, Kostarike, Kipra, Urugvaja i Argentine.

  —Svakodnevno će biti izvođeni koncerti etno muzike, a nastupiće „Džipo Cirkus“, „Najt Kruzers“ bend, orkestar „Gobe“, „Romano Drom“, „Ravnica“, „Cimbalibend“, „Belau“ i orkestri folklornih grupa.  „Interetno dane“ ove godine organizujemo u Senti i Kiškunhalašu u Mađarskoj. Posetioci mogu da kupe „Pasoš festivala“ od 20. avgusta, zahvaljujući kojem će moći da vide program, ali i da dobiju popust za proizvode na vašaru, kao i 50 odsto popust za ulaz u festivalski klub – kaže Bela Bodrogi, direktor „Interetna“.

  U pratećem programu će se održati sajam starih zanata, gastro selo, vinska ulica, Igraonica za decu „Zlatna kapija“ i festivalski klub.

  Bodrogi dodaje da je organizovanje festivala bilo teško jer su ih napustili stari sponzori i izostala je podrška iz pokrajine.

  -. Podršku su nam otkazali sponzori koji su bili uz nas 14 godina, ali našli smo nove. Takođe, ne znamo kako da tumačimo to što nas je Mađarski nacionalni savet u svojoj Strategiji za kulturu svrstao u manifestacije od značaja za mađarsku nacionalnu manjinu i dobili smo 100.000 dinara, ali na svim drugim mestima i u pokrajinskim sekretarijatima gde su trebali da daju mišljenje predloženi smo sa nula dinara.  Nama je ipak najvažnije da je i pored svega „Interetno“ najdraži od svih festivala našim sugrađanima što je pre četiri godine dokazala anketa „Cesida“. Ubedljivo smo bili na prvom mestu – zaključuje Bela Bodrogi.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja