Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  SVM traži da država izvršava obaveze
  12.12.2013.

  "Poslanička grupa Saveza vojvođanskih Mađara je u Narodnoj Skupštini Republike Srbije podnela amandman na predlog Zakona o budžetu Republike Srbije za 2014. godinu vezano za finansiranje izgradnje Narodnog Pozorišta u Subotici. Ugovorom o zajedničkom finansiranju adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog Pozorišta zaključenog dana 21. decembra 2006. godine predviđeno je, da će Vlada Republike Srbije finansirati realizaciju i završetak adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje Narodnog Pozorišta i visini od 45%." — saopštio je Gradski odbor SVM-a u četvrtak u podne uoči otzvaranja sklupštinkse rasprave o Zakonu o budžetu RS za 2014.godinu.

  "Poslanička grupa SVM traži,  da se u budžetu Republike Srbije za 2014. godinu za ove namene obezbede sredstva u visini od 150 miliona dinara. Vlada Republike Srbije nije prihvatila ovaj amandman, međutim još i dalje postoji mogućnost da Narodna  skupština Republike Srbije danas prihvati podneti predlog za obezbeđivanje sredstava" — navodi se u saopštenju i upićuje apel lokalnim partnerima iz koalicije da daju doprinos da amandman ipak prihvartzi Narodna Skupština:

  "Gradski odbor Saveza vojvođanskih Mađara u Subotici apeluje na podršku koalicionih partnera u Subotici, da svojim uticajem podrže ovaj predlog i pomognu, da se podneti amandman prihvati,  te da se tako obezbede sredstva u Republičkom budžetu za nastavak izgradnje Narodnog Pozorišta."

  Saopštenje potpisuje Gradski odbor SVM-a . Više detalja o stanju na gradilištu donosimo u štmpanom izdanju Subotičkih novina

  428_1.jpg

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja