Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Počinje tretiranje komaraca
  26.08.2016.

  Preduzeće „Oris" d.o.o. iz Sombora, izmenilo je termin za vršenje tretmana odraslih komaraca sa zemlje, zbog nepovoljnih meteroloških uslova u prethodnom periodu.

  Suzbijanje odraslih komaraca će se obaviti u periodu od danas, 26. do ponedeljka 29. avgusta, a tretman odraslih komaraca sa zemlje će se izvršiti prvog dana sa povoljnom meterološkom situacijim u vremenu od 18 i 30 do 23 časova, saopštavaju iz preduzeća Preduzeće „Oris" d.o.o. iz Sombora, koje ima potpisan Ugovor sa Gradskom upravom za usluge suzbijanja komaraca.

  4291_1.jpg

  Tretmani će se obaviti na teritoriji mesnih zajednica Zorka - urbani deo, Dudova Šuma, Centar 1, Centar 2, Centar 3, Bajnat, Prozivka, Palić (urbana zona i turistička zona), Hajdukovo i mesna zajednica Stari Žednik. Tretman će se obaviti ULV tehnikom sa zemlje, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin.

  Preparat je toksičan za pčele, te bi pčelari svoje košnice trebalo da zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje 5 km od mesta vršenja tretmana. Dejstvo navedenog preparata traje 3 dana, saopštavaju iz Preduzeća „Oris" d.o.o. iz Sombora.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja