Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Migranti napali maloletnike u centru Subotice
  Dečak hteo da pomogne, a oni ga isekli skalpelom!
  28.08.2016.

  Šesnaestogodišnjem S.S. iz Subotice jedan migrant, čiji identitet još uvek nije otkriven, skalpelom je posekao glavu, dok je dečak, zajedno sa bratom D. S., hteo da mu pomogne da nađe prenoćište.

  Maloletniku je povređena i noga prilikom pada, pošto ga je migrant kada se dete sagnulo, da veže pertlu, skalpelom posekao po zadnjem delu glave, pri čemu mu je rasekao i uvo.

   4293_1.jpg

  Dečaci su još u šoku i ne žele da govore o napadu, a njihova prijateljica M. P. (17) kaže da se sve odigralo 17. avgusta u centru grada, u blizini hotela „Patria“, i da je samo igrom slučaja izbegnuta velika tragedija.

  - Naše društvo se okupilo u parku „Ferenca Rajhla“, u blizini železničke stanice. Oko 21 sat su nam prišla trojica migranata.  Pitali su za prenoćište i drugar je pokušavao da im objasni kuda da idu, ali pošto ne zna dobro engleski on i njegov brat su krenuli sa njima da im pokažu put. Nedaleko od parka drug se sagnuo, a jedan od migranata je iz čista mira izvadio skalpel i posekao ga po glavi – kaže M. P.

  Devojčica je još sedela u parku sa društvom kada su se braća vratila i odmah je pozvala Hitnu pomoć, a neko iz društva policiju.

  - Seli smo na klupe bliže putu, kod „Jadrana“, njemu je krv jako curila i pokušavali smo maramicama da je zaustavimo. Povređenog druga je hitna odvezla u bolnicu, a njegov brat je ostao da sačeka policajca i sve mu je ispričao.  Uplašeni smo jako, a čula sam od drugara da su istu tu trojicu ponovo videli u gradu – kaže M. P.

  Njena majka Slađana Perišić objavila je na „Fejsbuk“ profilu upozorenje i apel svima, da dele njen post u kome ukratko opisuje ceo slučaj.

  - U šoku sam, jer tim ljudima se u našoj zemlji pomaže, a oni nam ovako vraćaju, što nam decu povređuju. To su sve zlatna deca, koja su htela da im pomognu i zaista je neljudski da im se to vrati na ovaj način – kaže Slađana Perišić.

  U policiji potvrđuju, da su migranti napali dvojicu maloletnika i da je jedan od njih povređen.  Policija je po pozivu mladih odmah reagovala i o svemu obavestila Osnovno javno tužilaštvo, a i dalje intenzivno traga za napadačima.

  U Opštu bolnicu dečak je dovežen sa povredama na desnoj strani glave i desnom uvetu i u bolnici kažu da su povrede nastale oštrim predmetom i da je prilikom napada udario koleno.

  - Nakon što su povrede sanirane, dečak je pušten kući i rečeno mu je da se javi na kontrolu u ORL odeljenje, ali i kod psihijatra, pošto je pretrpeo napad – kažu u bolnici

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja