Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.06.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Večeras, 26. avgusta, u 19 sati u Galeriji dr Vinko Perčić, otvaranje multimedijalne izložbe
  Samoodrživi sistemi apsurda
  27.08.2016.

  26. avgusta, u 19 sati u Galeriji "dr Vinko Perčić", u Subotici, organizovana je izložba multuimedijalnog umetnika Stevana Kojića sa nazivom "Samoodrživi sistemi apsurda".

  Izložba Stevana Kojića "Samoodrživi sistemi apsurda" otvorena je do 23. septembra i može se pogledati svaki radni dan od 10- 18 sati.

  4296_1.jpgStevan Kojić (1973, Kikinda) je diplomirao i magistrirao na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.  Vanredni je profesor na katedri za Nove likovne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu i na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju.

  Stevan Kojić pristupa umetnosti kroz istraživanje složenih interrelacija između umetnosti, društva, nauke i tehnologije, koristeći mogućnosti različitih medija, što njegova umetnička dela čini interdisciplinarnim na više načina. Ne razmišljajući o tradicionalnim granicama postavljenim između različitih medija i tehnika, autor ispituje aktuelna društvena pitanja koristeći savremena tehničko-tehnološka dostignuća, audio-vizuelne, digitalne i elektronske medije.

  U svom umetničkom projektu "Samoodrživi sistemi apsurda" Stevan Kojić se bavi savremenim temama kao što su: ekologija, iskorišćavanje prirodnih resursa, genetska modifi kacija, robotika i stvaranje samoodrživih sistema. U okviru laboratorije "Samoodrživih sistema apsurda" koja je sastavljena od međusobno povezanih i uzajamno zavisnih bio-tehnoloških segmenata, kreira specifi čne eko-tehnološke sisteme, koristeći metode i mogućnosti novih medija, nauke i tehnike. U simbiozi predmeta iz svakodnevnog okruženja umetnika, elektronskog otpada i živih organizama nastaje svojevrsno alternativno bio-socijalno stanište, sa potencijalom daljeg širenja i transformacije.

  4296_2.jpg

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja