Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Svečani doček olimpijskog šampiona na balkonu Gradske kuće u Subotici
  Više hiljada ljudi dočekalo zlato
  28.08.2016.

  Subotica je još jednom pokazala da je grad sportova! Zlatnu olimpijsku medalju koju je u utorak, 16. avgusta, osvojio rvač Spartaka Davor Štefanek pozdravilo je nekoliko hiljada Subotičana koji su glasnim skandiranjem i aplauzima pokazali koliko cene uspeh našeg sjajnog rvača.

  Balkon Gradske kuće u Subotici ne otvara se često, ali, ni ovakav uspeh se ne dešava često. Nakon zlatne olimpijske medalje Momira Petkovića osvojene 1976.  u Montrealu, Subotica je dočekala novo olimpijsko rvačko zlato.

  4298_1.jpg
  Tandem za zlato: Davor Štefanek i Sreten Damnjanović

  – Osećam veću tremu nego kada sam počinjao finalnu borbu u Riju. Hvala vam na ovom dočeku, Subotica voli šampione, i ovo je samo potvrda da je Subotica grad sportova. Obećao sam medalju, ispunio sam to obećanje, a nadam se da ste uživali u mojim borbama. Nisam još ni sasvim svestan toga šta sa uradio, mislim da će trebati još neko vreme da se slegnu utisci. Ovo je nešto posebno, san svakog sportista.  Uradio sam ono što sam rekao mom treneru kada sam imao deset godina, da ću da budem bolji od njega. No, kada pogledam malo bolje, on je još uvek bolji, jer je uspeo da napravi šampiona koji je uspeo da ga nadmaši.  Ne mogu da vam kažem kako je ovo prelep osećaj, veću tremu imam nego što sam imao pre dve godine na čuvenom balkonu u Beogradu. Tada je to sve bilo nekako iznenada, a sada sam znao da se sprema doček u mojoj Subotici.  Hvala vam još jednom što ste me podržali, ali hvala i Gradu Subotici i Rvačkom klubu Spartak koji su me vratili kući, hvala i gradskim ocima na ovoj prilici, gradonačelniku, lokalnom ministru za sport... – rekao je u dahu olimpijski šampion, nakon uvodnog dela programa u kojem je prisutne zabavljao poznati subotički pevač Dušan Svilar.

  4298_2.jpg
  Svi zajedno pozdravili zlato

  Prisutnima se sa balkona obratio i Sreten Damnjanović, čuveni subotički šampion, ali i čuveni trener koji je dva svoja učenika vodio do olimpijskog zlata, Momira Petkovića i Davora Štefaneka.  On se, takođe, zahvalio svima na podršci, ali i Davoru koji će da bude njegov, nadaju se svi, jednako uspešan naslednik i na trenerskom kormilu u Rvačkom klubu Spartak.

  4298_3.jpg
  Bakljada za šampiona iz Rija
  4298_4.jpg
  Dušan Svilar razgalio okupljene

  Na kraju je Štefanek otkrio narednu želju.

  – Posle svetskog i olimpijskog zlata želim i zlato sa Prvenstva Evrope sledeće godine. Kako će se ono održati u Srbiji, pozvao bih vas da dođete i da nas bodrite.  Nema ničega lepšeg nego osvojiti zlato kod kuće.

  4298_5.jpg
  Autogrami i fotografije za uspomenu
  4298_6.jpg
  Štefanek sa svojim najbližima

  I nakon zvaničnog dela programa Davor je pokazao da je šampion.  Sišao je kroz vrata svečanog ulaza Gradske kuće, pridružio se okupljenim subotičkim ljubiteljima sporta koji su ga za tili čas okružili, čestitali, slikali se, tražili autograme...

  Čestitke olimpijcima, sledeći je Kalinić

  Kraj svoj obraćanja Štefanek je iskoristio da čestitam kolegama olimpijcima na učešću na najvećem sportskom takmičenju na svetu, a posebno da čestita osvajačima medalja. Ipak, jedna medalja će mu biti posebno draga.

  – Ima Subotica još jednog osvajača olimpijske medalje. Naš je i Nikola Kalinić, iz košarkaške reprezentacije Srbije.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja