Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Počinje treći festival „Zavičajni dani“
  02.09.2016.

  Pod sloganom „Različitost zbližava“ u nedelju 3. septembra počinju treći „Zavičajni dani“, a za šest festivalskih dana organizatori iz Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga pripremili su bogat program za sve generacije.

  Manifestacija počinje turnirom na sportskim terenima u Prvomajskoj ulici, a svečano otvaranje zakazano je za ponedeljak u Velikoj većnici kada će biti otvorena i izložba akvarela kaliografi je Zorana Ilića, koji će performansom „Krik“ upozoriti na zabrinjavajući položaj ćirilice.

  4318_1.jpg„Pesnički triptih“ će biti održan u utorak u Velikoj većnici. Učestvovaće pesnici Đorđo Sladoje, Pero Zubac, Boro Kapetanović i Mirko Vuković, a u sredu, isto u Velikoj većnici biće održan koncert Divne Ljubojević i hora „Melodi“. Za najmlađe će u četvrtak biti organizovana druga „Konferencija beba“, takmičenje „Zlatni glas Subotice“ i umetnički program koji će okupiti talentovane mališane. Više od 20 kulturno-umetničkih društava predstaviće se u petak i subotu.  U petak će nastupiti Gordana Lazarević i Džimi Stanić, a u subotu „OK Bend“.

  Lokalna samouprava podržala je organizaciju „Zavičajnih dana“ 1,8 miliona dinara.

  -Zahvalni smo na pomoći i razumevanju lokalne samouprave i u okviru tog budžeta trudili smo se da napravimo što kvalitetniji program.  Kao što naš moto kaže, samo se negovanjem i uvažavanjem različitosti možemo dobro upoznati, tako ćemo se i mi truditi da promovišemo toleranciju po kojoj je naš grad prepoznatljiv - kaže Saša Gravorac, predsednik Saveza srpskih udruženja SBO

  Ulazi na sve programe su besplatni, a u slučaju lošeg vremena, zadnja dva dana program će biti održan u Dečjem pozorištu. Tokom „Zavičajnih dana“ na trgu će biti i vašar narodnih rukotvorina i drugih proizvoda.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja