Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici dobio novu opremu
  Kvalitetnije zbrinjavanje u Kamenici
  02.09.2016.

  Pokrajinski Sekretarijat zazdravstvo i Upravaza kapitalna ulaganja nabavili su za potrebe Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine (KVBV) u Sremskoj Kamenici neophodnu opremu, koja će znatno poboljšati kvalitetnije zbrinjavanje srčanih bolesnika u toj zdravstvenoj ustanovi.

  Institut u Kamenici na taj način dobio je nove sternotome za operacije srca, čime se omogućuje kvalitetnije i brže zbrinjavanje najtežih srčanih bolesnika iplaniranje većeg broja operacija do kraja ove godine, saopšteno je iz KVBV.

  4320_1.jpgOdobrena su sredstva za kupovinu četiri sternotoma, a oprema,koja je već stigla u Institut, neophodna je za otvaranje grudnog koša tokom kardiohirurških intervencija i bez njih praktično nije moguće izvođenje operacija na otvorenom srcu, tvrde u Institutu u Kamenici.

  Hirurzi Instituta godišnje urade oko 1.200 takvih zahvata kod najugroženijih bolesnika. Nabavka novih sternotoma ima veliki značaj obzirom da su stari korišćeni više od 20 godina, i da je zbog njihovih čestih kvarova dolazilo do kraće, a u poslednje vreme i dužeredukcije planiranih operacija.

  U otežanim uslovima nije bilo moguće standardno planiranje i odvijanje operativnog programa.  Ovaj problem je bio aktuelan u poslednjih nekoliko godina.  Novi sternotomi su već stigli uInstitut i sa njima su, na zadovoljstvo celog kolektiva, već urađene i prve operacije na srcu, kažu u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja