Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Biciklistička tura prijateljstva
  03.09.2016.

  Biciklisti rekreativci iz Subotice i Kiškunhalaša, dva pobratimljena grada, sastali su se u Tompi i zajedno su se dovezli do subotičke Gradske kuće, gde je za njih u okviru proslave Dana grada, održan prigodan program.

  Više od 300 biciklista turu prijateljstva Kiškunhalaš – Subotica, dugu 45 kilometara, odvozilo je u znak demonstracije potrebe da uz regionalni put 53., kojim se kretala kolona, bude izgrađena biciklistička staza.

  4322_1.jpg- Postoji velika potreba da se na tom putu izgradi biciklistička staza, jer je masovni rekreativni pokret nastao iz višedecenijskih prijateljskih odnosa kao i rodbinskih veza u oba grada. Zbog toga smo pokrenuli izradu projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju staze između Kiškunhalaša i Subotice, od Kiškunhalaša do kružnog toka kod Tompe – rekao je u Subotici Daniel Farkaš, zamenik gradonačelnika Kiškunhalaša, koji je na biciklu predvodio sugrađane iz Kiškunhalaša.

  Goste iz Mađarske i lokalne bicikliste primila je Timea Horvat, zamenica gradonačelnika Subotice, a Kiralj Gabor, organizator programa iz Kiškunhalaša, u znak zahvalnosti uručio je pehare predstavnicima oba grada i predstavniku Ministarstva za nacionalni razvoj Mađarske koje daje podršku realizaciji projekta biciklističke ture.

  Susret biciklista završio se polaganjem cveća na spomenik Ivanu Sariću (1876-1966.), svestranom sportisti koji se biciklizmom počeo baviti 1891. godine i to vožnjom na biciklu sa velikim točkom.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja