Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Na Robnoj pijaci Mali Bajmok završena investicija u novoizgrađenu Mlečne halu, vredna preko 11 miliona dinara
  Gradonačelnik otvorio Mlečnu halu na Buvljaku
  04.09.2016.

  Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Akcionarskog društva „Tržnica“ Branislav Joka, svečano su otvorili novoizgrađenu klimatizovanu mlečnu halu, na zelenoj pijaci u okviru Robne pijace „Mali Bajmok“. Radovi na izgradnji i opremanju hale trajali su tri meseca, a ukupna vrednost investicije je 11,5 miliona dinara

  4325_1.jpg
  Bogdan Laban i Branislav Joka - Na Buvljaku, kao u marketu

  Na zelenoj pijaci u okviru Robne pijace „Mali Bajmok“ gradonačelnik Bogdan Laban, zajedno sa direktorom AD „Tržnica“ Joka Branislavom, svečano je otvorio novoizgrađenu mlečnu halu. Investicije je vredna 11,5 miliona dinara, a radovi na izgradnji i opremanju hale su trajali tri meseca. U novoizgrađenoj klimatizovanoj mlečnoj hali, postavljeno je 17 savremenih rashladnih vitrina, a takođe ispred hale je postavljeno i 25 novih tezgi za voće i povrće, koji odgovaraju svim standardima i uslovima propisanim Zakonom o bezbednosti hrane.

  4325_2.jpg
  Domaća proizvodnja mleka, mesa, jaja,
  prerađevina i kolača

  Kako je istakao direktor AD Tržnice, Branislav Joka, na površini od oko 120 kvadratnih metara prodajnog prostora postavljeno je 17 savremenih rashladnih vitrina za čuvanje lako kvarljivih namirnica, a kupci će na subotičkom Buvljaku ubuduće, pored ogromne lepeze različitih vrsta robe, tekstilne, alata, retkih proizvoda koji se ne mogu nabaviti u savremenim marketima, imati mogućnost da nabave sve što im je potrebno, od bogate ponude živinskog mesa, domaće šunke i suhomesnatih proizvoda, mleka i mlečnih proizvoda, kvalitetnih domaćih kolača i torti, jaja i raznih prerađevina od mesa. Robu uglavnom nude proizvođači, koji garantuju i za kvalitet svojih proizvoda, koje sada imaju mogućnost da prodaju u savršenom prostoru sa izuzetnim higijenskim uslovima, što je posebno u letnjim mesecima, kada su temperature za prehrambenu robu previsoke i rizične, poseban kvalitet.

  Gradonačelnik Bogdan Laban je presekao vrpcu prilikom svečanog otvaranja novog prostora, i istakao da je to još jedan rezultat uspešnog poslovanja akcionarskog društva „Tržnica.

  - Menadžment Tržnice je pokazao izuzetnu inovativnost prema poslu i pokazao kako se uspešno vodi preduzeće, koje je iz godine u godinu postiže sve bolje rezultate.  Dogradnja druge hale u Malom Bajmoku i izgradnja nove nadstrešnice ispod koje je smešteno 25 tezgi za prodaju voća i povrća, potvrđuju da se vodi računa o korisnicima, o potrošačima i kvalitetu usluga i da obezbede našim građankvalitetne usluge građanima, rekao je na otvaranju gradonačelnik Bogdan Laban.

  Klimatizovana mlečna hala, prema rečima direktora Akcionarskog društva „Tržnica“ Branislava Joke, omogućava prodavcima da plasiraju svoje proizvode u skladu sa uslovima propisanim Zakonom o bezbednosti hrane.

  4325_3.jpg
  Domaća proizvodnja mleka, mesa, jaja,
  prerađevina i kolača

  - Poseticima Tržnog centra “Mali Bajmok” omogućili smo da proizvode i lako kvarljive namirnice kupuju na potpuno bezbedan način. Anketama koje smo vršili među našim zakupcima i kupcima, ustanovili smo da je broj vitrina koje smo instalirali potreban i sve su iznajmljene. Pored četiri zakupca koje smo imali za rashladne urađaje, sada imamo još dodatnih 13, što zadovoljava kapacitete potrebne za obavljanje ove vrste delatnosti, rekao je direktor AD „Tržnica“ Branislav Joka.

  On je naglasio i da posle mlečne hale na pijaci „Mali Bajmok“, sledeća investicija AD „Tržnica”, u godini kada obeležava četvrt veka postojanja, biće uređenje pijace na Paliću.

  - „Tržnica“ ima 1.700 iznajmljenih tezgi, a ukupno imamo potpisano oko 2.000 ugovora, pošto pored ove imamo još pijace u Aleksandrovu i na Paliću. Investirali smo i na pijaciuu Aleksandrovu, ona je tako uređena da je zabranjeno pušenje na pijaci, a sledeći projekat će biti pijaca na Paliću, koja nije imala ni vodu, ni sanitarni čvor. Prošle godine smo rešili vodu, a ove godine ćemo završiti sanitarni čvor, najavio je Branislav Joka, naglasivši da su zakupci ovih tezgi praktično i proizvođači, te da su sada obezbeđeni potrebni kapaciteti za ovakve robe u ovom tržnom centru.

  Prodavci su takođe veoma zadovoljni novim uslovima rada na Buvljaku, a kako tvrde, razlika u zakupu tezge je neznatno veća u odnosu na cenu koju su plaćali ranije, u neklimatizovanim uslovima. Kažu i da će njihova roba na novim tezgama da se prodaje pod istim uslovima kao i na pređašnjim tezgama, odnosno da roba neće biti skuplja.

  - Prodajemo i domaće petlove i piliće, po ceni od 350 dinara, a i specijalno pripremljene rolovane šnicle pileće sa raznim dodatcima, ukusom sira, šampinjonima, džigericom, dakle i ovu robu prodajemo po istoj ceni kao za starom tezgom, napominje Dubravka Milkić sa Palića, koja u svojoj vitrini nudi ne samo meso, već i pripremljene specijalitete od mesa, koje je dovoljno prekriti folijom i staviti u pećnicu.

  Ana Kartali iz Subotice već 20 godina ima tezgu na BUvljaku, a sada je među četiri prodavca koji su spoljnu tezgi zamenili novom tezgom u modernoj, klimatizovanoj hali. Kaže da je tezga malo skuplja, ali da se isplati.

  - Sve stare mušterije već znaju da smo u novoj Mlečnoj hali, a već imamo i nove kupce ovde, koji kupuju samo iz rashladnih vitrina robu. Sviđa im se domaća roba, cene im odgovaraju, jer vodimo računa da imamo i prerađevine i više robe, po pristupačnoj robi kupcima.  Celo pile je od 320 do 350 dinara.  Lepo nam je ovde, zadovoljni smo što je roba koju proizvodimo, patke, petlovi, čuretina pilići izuzetno obezbeđeno higijenski u ovim vitrinama, kaže Ana za Subotičke novine.

  Klara Der je iz Kule našla sebi posao kao zakupac u Subotici, i izuzetno je zadovoljna prostorom u kojem prodaje uglavnom torte i slatkiše.

  - Zakup tezge je 100 evra, ali našli smo računicu u prodaji kvalitetnih proizvoda. Moramo da pohvalimo Tržnicu, častili su prodavce i novim lepim keceljama, a pored direktora trebalo bi pohvaliti i čistačice ovog prostora, koje jako lepo održavaju higijenu objekta. Nekada sam radila u Kuli, a sada sam u Subotici vrlo zadovoljna ovim prostorom i zakupom. Prodajem starinske kolače, znači nema pudinga, nema veštačkih dodataka, sve kako su naše bake radile, veoma širok je izbor ponude, od baklava do sitnih kolača i torti. Sve je sveže i vidite kako estetski dobro izgleda.  Sve može da se kupi i na komad, za 80 dinara, meri se i na grame, a mogu se naručiti i torte, po kilogramu ili veće, raznih ukusa. Četiri baklave su teške kilogram, jer su bogato složene. To govori o kvalitetu a kupci su zadovoljni, kažu kao da nisu na Buvljaku, nego u super marketu u Las Vegasu, kaže uz srdačan osmeh Klara Der.

  Nada Harminc Karanović

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja