Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Kvalitetom do zadovoljnih korisnika
  13.12.2013.

  „Telekom“ u ovoj godini značajno investirao u modernizaciju sistema u Subotici

  Radovi sprovedeni na teritoriji Izvršne jedinice Subotica omogućili poboljšano funkcionisanje sistema i kvalitetno pružanje telekomunikacionih usluga. Brzi internet i digitalna televizija sada su dostupni svim Subotičanima, a bežična telefonija stigla i do najudaljenijih salaša

  433_1.jpg

  U korak s vremenom, danas je ne samo želja nego i imperativ u „Telekomu“, koji osim fiksne i mobilne telefonije pruža internet i multimedijalne usluge. Pored toga, poslovanje preduzeća obuhvata održavanje i popravku telekomunikacionih postrojenja i mreže, ali i planiranje, projektovanje i gradnju ove vrste. Godinu koja je na izmaku obeležili su veoma značajni investicioni radovi, pre svega na modernizaciji uređaja u pristupnoj mreži i poboljšanja kroz rekonstrukcije, čime su stvoreni uslovi za kvalitetno pružanje usluga čak i najzahtevnijim korisnicima.

  „Najveći deo stambenih zgrada urbanih delova grada kao što su Prozivka i Radijalac već su povezani optičkim kablovima i u funkciji su savremeni IPAN uređaji koji našim korisnicima pružaju sasvim novo iskustvo u pristupu internetu brzinama i do stotinu megabita, ali i u beskompromisnom kvalitetu digitalne televizije IPTV (Aj-pi televizije) sa preko sto kanala u osnovnom paketu, i to na više uređaja u jednom stanu. Ranije, sa bakarnom infrastrukturom, to nije bilo moguće. Veoma smo ponosni i na naš „Box-paket“ koji objedinjuje fiksni telefon, ADSL, mobilnu telefoniju i IPTV i to uz značajne uštede na računima a time i u kućnom budžetu. U 2014. godini biće značajno poboljšane tehničke karakteristike mreže i uređaja u Kertvarošu“, kaže dipl.inženjer Ilija Markov, koordinator Izvršne jedinice „Telekoma“ u Subotici.

  Na poboljšanju kvaliteta usluga ne radi se samo u gradu – tokom ove godine montirani su IPAN uređaji i urađena rekonstrukcija na širem području koje pokriva ova Izvršna jedinica: Staroj Moravici, Bikovu, Maloj Bosni, Bačkom Sokolcu, a u toku je realizacija projekata u naseljima Martonoš, Tornjoš i Krivaja. Za 2014. godinu obezbeđena su sredstva za tehnološka unapređenja u Njegoševu, Velebitu, Malom Beogradu i Tomislavcima. Zahvaljujući savremenim sistemima bežične telefonije, ni do najudaljenijih naselja i salaša više se ne moraju polagati kilometri mreže, pa su na taj način rešeni zahtevi za telefonskim priključcima stanovnika Kevija, Bikova, Starog i Novog Žednika, Hajdukova, Velikog Radanovca, Palić-salaša i Oroma.

  „Naročita pažnja posvećuje se održavanju postojećih servisa i otklanjanju smetnji. Na tome svakodnevno radi 20 do 25 ekipa u vazdušnoj i podzemnoj pristupnoj mreži i pokrivaju preko 2700 kvadratnih kilometara teritorije Subotice, Bačke Topole, Malog Iđoša, Kanjiže, Sente i Ade. Imamo oko 50 do 100 prijava smetnji dnevno, i one se efikasno otklanjaju najkasnije u roku od 48 sati. Želim da istaknem da su vredni i odgovorni radnici u Izvršnoj jedinici Subotica zaslužni za veoma visok rang Subotice po pitanju kvaliteta i brzine otklanjanja smetnji“, naglašava Ilija Markov.

  Kada je reč o mobilnoj telefoniji, Subotica je pod sloganom „Imate prijatelje!“, bila među prvim gradovima u Srbiji koji su 2012. godine dobili najmodernije bazne stanice sa mogućnošću velikih brzina prenosa podataka, čak do 42 megabita po sekundi. Lepeza ponuda je zaista široka, kako za privatne tako i za poslovne korisnike:

  „U Subotici imamo tri poslovnice u kojima svi zainteresovani mogu da se upoznaju sa našom ponudom u mobilnoj telefoniji ali i telefonskim aparatima i modemima za mobilni pristup internetu. Dve su za privatne korisnike, a jedna za poslovne, a imamo ih i u Kanjiži i Senti. Bez obzira na najbolju pokrivenost signalom mobilne telefonije, neprestano se radi na unapređenju infrastrukture i povećanju brzine prenosa podataka zamenom opreme, povezivanjem baznih stanica u optičke sisteme prenosa i stalnim povećanjem broja baznih stanica“, kaže koordinator Izvršne jedinice Subotica Ilija Markov.                    

  Ono što brojne ljubitelje surfovanja po internetu sigurno najviše interesuje jeste da ADSL Net paketi omogućuju stalnu, brzu i kvalitetnu vezu, uz istovremeno slobodnu telefonsku liniju. Pored Wi-Fi (Vaj-faj) modema koji se dobija na korišćenje, u „Telekomu“ je obezbeđen i jedan besplatni e-mail nalog, a mogu se aktivirati i dodatni. Korisnici se mogu opredeliti za brzine u mreži od Net brzina 5,10, 20, 30, 50 ili 100.

  „Želim da istaknem iz ponude da naši sugrađani koji žive u zgradama u kojima smo instalirali IPAN uređaje, imaju mogućnost da zaključe ugovor za ADSL po kampanji u kojoj dobijaju brzine od 50 megabita po ceni od samo 1899 dinara. Oni koji su već korisnici ADSL-a mogu da zaključe ugovor za NET pakete gde dobijaju veću brzinu po ceni prve niže“, kaže Ilija Markov i napominje da je svaka sugestija korisnika koja se tiče poboljšanja u poslovanju dobrodošla u cilju održavanja trenda inovacija na zadovoljstvo i korist svih kojima „Telekom“ pruža usluge.

  M.Radojčin

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja