Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Pričam ti priču...
  Demokratija „A la Balkan“
  06.09.2016.

  Ove naše jugo-zapadne komšije baš se puno zajebavaju i to uglavnom oni kojima su političke partije i vlast dale suverenitet da javno izlivaju svoj pubertetskonacistički otrov, gde god stignu i kada god stignu.

  Prvi Srbima brane da na pravekovnoj dedovini obiđu čak i groblja, a drugima smeta to što su pre 75 godina jedni nosili petokrake, a drugi kokarde.

  I prvim i drugima smeta, izgleda, što imaju Srbiju u komšiluku. Ne smeta im što im se komšije nisu pre 75 godina svrstali uz Sile osovina, ali im je, zato, ili baš zato, sada veoma bitno čiji je deda (ili pradeda) bio ustaša, a čiji partizan.

  Bedno i sramotno za 21. vek.

  Sramotno i za one koji idu za predvodnicima koji na neprimerenim aluzijama (a na jugu i delima) to i pokazuju i dokazuju.

  Sejanje iluzija je samo nakratko isplativa politička roba. U principu ona je sasvim bezvredna. Oni koji mržnju seju zaboravljaju da cilj uvek ne opravdava sredstva, a pogotovo ne kada su u pitanju babe, dede i pradede.

  Sreća je što Evropa od takvih pojedinaca i njihovih ekscesa ne može dobiti ni kijavicu, ali i nesreća što se na ovakve i slične ekscese najčešće samo odmahuje rukom. Zaboravlja se da pljusak obično počinje posle gromova, a na Balkanu već odavno i grmi i seva.

  Neću više na ovu temu jer mrzim političke mutivode sa rahitičnim mozgovima.  Za njih smo čas šaka jada, čas opasna balkanska velesila. Kao da se naši jugo- zapadni političari i njihovi eksponenti bave meteorologijom - malo oblačno, malo mećava, malo vedro i pogodno za komšijsko ispijanje kafe.

  Trice i kučine, mada neizmerno volim kada političari lupetaju jer sam potpuno ubeđen da narod nije toliko priprost i naivan da im veruje. Zna se šta je šta i znaju se istorijske činjenice kao i današnje nevolje svih Balkanaca.

  Radije bih da nekako mi u Srbiji nađemo recept i malo razvlastimo ovu našu bajnu vlast, podignemo demokratiju bar za jednu stepenicu više i okrenemo se svojim nevoljama, a komišije neka se zabavljaju svojom mukom i svojim lupetanjima. Da još malo podignemo standard, da se bar za delić otarasimo nepotizma i partokratije, a zlurade komšije neka sebi dižu rejting onako kako im je najisplativije. Ne možemo im zabraniti da to rade i preko naše grbače, ali možemo bar učiniti toliko da poštovanje Zakona postane naš način života, a ne da neprestano tražimo crne rupe i provalije između nezavisnog i političkog pravosuđa.

  Lažem, naravno, jer nema u pravednoj Srbiji pravosuđa koje je pod uticajem politike. Ono je, za sada, nezavisno. To svi znamo i svi znamo da nas praksa (nepobitna do zla boga) često demantuje, ali ko će odgovarati na sve demante.

  Namnožilo se u Srbiji, ali i na celom Balkanu, nadžak baba, čangrizavih tašti i jetrva, političko-lokalnih siledžija koji su pokupili svu pamet ovog sveta pa, ako slučajno nekoga kritikuješ ili mu ukažeš na nešto loše, odmah diže dževu kako rušiš vladajuću i od naroda izabranu vlast.

  Demokratija, a la Balkan.

  M.Po.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja