Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Snežana Boršoš i Čarobna knjiga
  Sve je više svesnih kreatora sopstvenog života
  08.09.2016.

  Zašto nema neka formula za ostvarivanje želja? Ako ste ikad postavili sebi ovo pitanje evo odgovora: Formula postoji: morate zapisati svoje želje i snove.

  U moru okolnosti koje nas sputavaju i drže daleko od snova, pojavila se Čarobna knjiga, za koju kažu da ispunjava želje i vodi nas u život kakav nam treba. Sve češće se srećemo sa onima koji nam tvrde da je ključ u našim rukama i da možemo sve što istinski želimo. Zbog ovih, sad već naučnih tvrdnji, nastala je Čarobna knjiga čiju naslovnu stranicu krasi čarobni štapić, a na prvoj i jedinoj stranici je uputstvo za upotrebu, tj.  primenu. Autorka je naša sugrađanka Snežana Boršoš o kojoj smo već pisali kao o nekome ko svoje snove ostvaruje i koja sada to iskustvo deli sa svima nama.

  Snežana Boršoš-Da li ste ikada čitali knjigu u kojoj je ispisana samo prva strana a sve ostale su prazne? – pita Snežana i dalje odgovara. – Ne verujem da jeste...A znate li zašto su prazne?  Zato što samo vi znate šta je ono što sanjate i ono što želite biti, imati i živeti.  Ispisujući svojom rukom prazne stranice ove Čarobne knjige duplirate priliv energije, a fokus na željeno, koji kreira našu realnost, je jači, duži i lakše se ostvaruje. –objašnjava za početak Snežana Boršoš.

  Osvrćući se na godine u kojima je tragala za nekim ispunjenijim životom i odnosima među ljudima,verujući da život može da bude mnogo jednostavniji i opušteniji Snežana se priseća: -Ne spadam u generaciju koja je dobila mnogo dobrog od društva, pogotovo onih 90-tih godina.  Nije to trajalo nekoliko meseci nego godinama a ništa se nije menjalo na bolje. Sva obećanja o zaposlenju, o srećnijem i bezbrižnijem životu padaju u vodu. Vidim ja, nikog tu nije briga kakav je kvalitet mog života, šta ja mislim i kako se osećam. Nikog osim mene same. Shvatila sam da me niko ne čuje i da trebam nešto sama preduzeti. Ja lično, bez političara, direktora, šefova – priča Snežana.

  Tako je odlučila da u svom životu vidi samo ono što je dobro, uzima iz ovog sveta ono što joj služi i ono od čega se oseća dobro.

  -Posećivala sam razna predavanja, radionice i seminare. Neki predavači su mi se svideli a neki ne. I njih ima raznih. Svi su oni nekom dobri ali meni samo pojedini. Učitelj mora u meni da probudi znanje koje nosim o sebi kao duša i naravno emociju od koje ja u sebi kažem “Da, to je to”. Lako ih je prepoznati. Duša ih prepozna. Jenostavno primetiš da si uz takvog učitelja svaki dan bliži svom cilju i u duhovnom i u materijalnom smislu. Da, mi smo i duhovna i fi zička bića. Da bi bili u balansu u svim aspektima svog života, treba nam sve ovozemaljsko.

  Sva ta učenja su joj, kaže, mnogo pomogla i konačno pokrenula želju da svoja saznanja prenese i drugima.

  -A onda se rodila ideja. Napraviću knjigu, Čarobnu, knjigu u kojoj je samo prva strana ispisana kao „Uputstvo za upotrebu“ a sve ostale stranice su prazne, bez linija i kockica jer nas one samo ograničavaju.  Tu će se pisati želje i snovi.  Tu će se pisati kao da ih već imaš, kao da ih već živiš. Dobro poznata stvar je da pisanje ima smirujući efekat, potpomaže koordinaciju leve i desne strane mozga, inspiriše kreativnost,podstiče memoriju.  Snežanu više ništa nije moglo zaustaviti. Svoju ideju „prenela“ je u štampariju i knjiga se manifestovala u fi zičkom obliku.

  -Oduševila sam se. Osećala sam duboko u sebi da jedna tako mala, obična, svima dostupna stvarčica može promeniti mnoge živote. Ispuniću svoju svrhu. Dotaknuću tuđe živote. Odlučila sam ih štampati u 50 primeraka i dati ih svim svojim prijateljima i rođacima, umesto bilo kakvih drugih bezvrednih poklona kakve uglavnom poklanjamo za rođendane ili neke druge posebne prilike.  Svako ko je dobio ovu knjigu od mene, osetio je koliko mu verujem da je sposoban da aktivira svoje skrivene potencijale. Nadahnula sam ga.

  Snežana objašnjava da je njena osnovna ideja da se pisanjem istraže najdublja uverenja koja nam ne služe, a zamene se novim koja obezbeđuju da budemo ono što želimo.  Ovo je, kaže, naučila čitajući štiva raznih svetskih i naših učitelja, najviše od Džozefa Marfi ja i njegove knjige “Moć podsvesti”. -Prilikom pisanja treba pustiti da misli nesmetano teku kao reka, a kako sve što pišemo jeste samo sebe radi, treba biti maksimalno iskren i pratiti svoja osećanja. O pisanju bi trebalo razmišljati kao o metodi koja pozitivno utiče na naš život a pri tom je veoma jednostavna, uvek nam na raspolaganju i materijalno svima dostupna. Na ovaj način možemo birati drugačije puteve. Sva moć je u nama, a Čarobna knjiga služi samo kao motivacija i inspiracija – upućuje nas dalje Snežana.

  Tako na narednim praznim stranicama Čarobne knjige imate mogućnost da stvarate život kakav želite.  Dobar posao, odnose s kolegama, zdravlje, novac, putovanja, prijatelje, porodicu, lični razvoj…šta god poželite… ne postoje granice…

  Ne verijete? Otiđite na fejsbuk stranicu “Čarobna knjiga i ja” i srešćete se sa blizu tri hiljade članova koji već uveliko pišu svoju novu životnu priču, podržavaju se i dele iskustva jedni sa drugima. Snežana je početkom godine u svoju Čarobnu knjigu napisala da će je pisati cela planeta, za sada je pišu u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Holandiji, Švedskoj, Americi… Malo li je?

  Laura Raos

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja