Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  17. septembra, otvaranje ovogodišnje manifestacije „Berbanski dani”
  Berbanska pijaca i bogat program na Paliću
  17.09.2016.

  Izložba voća i povrća i degustacija vina i rakije na Velikoj terasi Palića, može se nazavati Berbanskom pijacom, koja će i ove godine, 17. i 18. septembra, privući veliki broj Subotičana, Palićana pa i meštana iz okoline, da prisustvuju brojnim manifestacijama, ponešto pazare, a možda i ručaju na obali palićkog jezera, ukoliko ih kasno leto dočeka sunčanim vikendom!

  4380_1.jpg

  Posetioci će imati priliku da 17. septembra, i u nedelju, na „Berbanskim danima” na Paliću vide i Izložba medara udruženja „Pčela“, prezentaciju i degustaciju sireva i Izložbu cveća – ispred Velike terase, kao i brojne dvodnevne muzičke, zabavne i humanitarne manifestacije, ponude hrane i pića i kulturne izložbe.

  Organizovan je i Bazar suvenira, domaće radinosti, starih zanata, slatkiša i suvenira, tekstila i druge robe na šetalištu pored Jezera. Tu je i Izložba organskih proizvoda i izložba udruženja „Ukusi tradicije“ – kod Muzičkog paviljona, Izložba sitnih životinja Udruženja odgajivača sitnih životinja Subotica – parking kod Male gostione, Izložba dečijih crteža na temu Berbanski dani – Velika terasa, Izložba karikatura na temu "Vinski bal" Kulturni centar SO Vlasotince – na Velikoj terasi.

  Humanitarna akcija Rotary kluba Subotica „Plodovi humanosti“ – kod Ženskog štranda predviđena je za posetioce od 10 do 17 sati, a oko podneva i nastup plesne grupe "Bodorka" Mađarskog kulturnog centra "Nepker" – na Velikoj terasi.

  Svečano će manifestaciju „Berbanski dani“ otvoriti na Velikoj terasi gradonačelnik Grada Subotice, Bogdan Laban i član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, Nebojša Daraboš. Domaćini izložbe su vinski red „Arena Zabantkiensis“, pudar godine, kraljica berbe.  Predviđen je i nastup tamburaškog ansambla Uspomena, a biće proglađeni i predstavljeni i najlepši poljoprivredni proizvod i najbolja rakija, nakon degusacije takmičarskih rakija – na Velikoj terasi.

  Izložbe, degustacije i ponude hrane i robe biće otvorene i u nedelju 18. septembra, organizovano je i takmičenje u kuvanju goveđeg gulaša u organizaciji „Udruženja zemljoradnika Severne Vojvodine“ , od deset sati do podneva je i takmičenje za najbolju domaću tortu i kolače, izložba i degustacija, zatim nastup plesne grupe "Stars", a zatim i proglašenje pobednika.  Konoba Kujundžić će ove godine ponuditi mlada vina i grožđe, ali neće pripremati uobičajeni riblji kotlić.

  Berbanske dečije igre su kod Muzičkog paviljona, posle 15 sati, a kreativna radionica za decu u organizaciji MKUD „Palić“ na Velikoj terasi, kao i Šahovske igre za decu u organizaciji šahovskog kluba "Beatrisa Napuljska", nastup hora „Sederinda“ sa berbanskim pesmama, a tombola za decu je od 17 sati.

  Riblja čarda „Kapetanski rit“ ponudiće po promotivnim cenama vina i piva, uz nezaobilazne riblje čvarke, filiranu riblju čorbu i paprikaš.

  Posebna ponuda za posetioce Berbanskih dana je u restoranu „Mala Gostiona“, u subotu ovčiji paprikaš, a u nedelju 18.septembra je Nedeljni porodični ručak sa ukusima i stilom Berbanskih dana.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja