Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  UGS Solidarnost i Novo udruženja akcionara Agrokombinata
  Otvoreno pismo stečajnom upravniku Agrokombinata
  18.09.2016.

  UGS Solidarnost i NUA uputili su Otvoreno pismo stečajnom upravniku Agrokombinata, reagujući na navode saopštenja stečajnog upravnika, objavljene u prošlom broju Subotičkih novina, pod naslovom „Vignjević: Netačne informacije novog udruženja”!

  —Vi u svojim saopštenjima iznosite tvrdnje da Novo udruženje akcionara Agrokombinata prezentuje netačne informacije o Vašem radu na funkciji stečajnog upravnika Agrokombinata, ali ne navodite koje su to "netačne informacije".  Stoga Vas molimo da obavestite javnost koje su to "netačne informacije", navode u saopštenju predsednik Novog udruženja Akcionara Grgo Čović i predsednik UGS Solidarnost Vanja Dragojlović.

  4383_1.jpg

  Dragojlović i Čović kažu, da uprkos volji oba udruženja da razgovaraju o problemima akcionara, do razgovora nije došlo.

  —O nepravilnosti uvođenja stečaja u Agrokombinat AD Subotica, o nezakonitostima tokom samog stečaja i o drugim problemima Agrokombinata dobro su obavešteni svi nadležni od Subotice do Beograda, u poslednjih deset godina.  Svi oni su upoznati sa krivičnim delima koja su u vezi s tim predmetom učinjena i koja su dovela do uništenja Agrokombinata. Od svih upoznatih, reagovala je samo Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, koja je u svom izveštaju, na 19 stranica iznela i taksativno navela, koja su krivična dela i nezakonitosti počinjeni u stečaju Agrokombinata. Taj izveštaj je predat Tužilaštvu i treba ga pročitati, jer je vrlo poučan. Do danas, niko nije pravosudno sankcionisan za počinjene zloupotrebe u stečaju Agrokombinata!  To je veoma loša poruka, nakon otvaranja poglavlja 23 i 24 pristupnih pregovora Srbije EU. U vezi svega što smo mi u UGS Solidarnost učinili, zaključujemo da u Subotici nema borbe protiv korupcije i pljačke u privatizaciji pojedinih firmi u vezi kojih smo podneli 9 krivičnih prijava. Tu cenu uništavanja privrede već sada plaćamo svi mi građani Subotice, naš Grad stagnira u razvoju, a i naša deca će ispaštati zbog toga, kaže se u Otvorenom pismu.

  Takođe se navodi i da Novo udruženje akcionara Agrokombinata kao i UGS Solidarnost reaguju, po osnovu interesa i zahteva svojih članova, a na osnovu dokumentacije kojom raspolažu.

  —To je naše pravo i u toj borbi za interese radnika i akcionara niko nas ne može sprečiti. Poslednja tužba, na 50 stranica, koju smo podneli, u vezi je člana 2. Aneksa 1. Ugovora o prodaji pokretne i nepokretne imovine Agrokombinata AD Subotica, gde je navedeno da su "zemljište, traktori, prikolice, kombajni, objekti tovilišta junadi i prasad...BEZ VREDNOSTI"!Dakle, da nemaju vrednost! Uz to, da napomenemo, da niste samo Vi legitimni predstavnik i naslednik imovine i stečajne mase Agrokombinata, nego su to i akcionari i bivši radnici koji su ga stvorili i izgradili, dok su ga drugi, neretko uz „odobrenje” državnih organa, doveli do bankrota i budzašto rasprodavali. Nakon dela i sankcionisanja na koje smo ukazali, spremni smo za razgovore i saradnju u zajedničkom interesu i interesu Republike Srbije i poštovanja njenih zakona, saopštili su javnosti i medijima, u reagovanju na tekst stečajnog upravnika u prethodnom broju, Novo udruženje akcionara Agrokombinata Subotica i predsednik: Čović Grgo i Vanja Dragojlović, predsednik UGS Solidarnosti.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja