Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Delegacija Čeljabinske oblasti posetila RPK Subotica
  Ruski privrednici zainteresovani za poljoprivredu i turizam
  24.09.2016.

  Privredna komora Srbije u saradnji sa Trgovinsko industrijskom komorom Ruske Federacije i Trgovinskim predstavništvom Rusije u Srbiji, organizovala je posetu privredne delegacije Čeljabinske oblasti od 19. do 23. septembra.  U okviru posete u Regionalnoj privrednoj komori Subotica održan je Poslovni forum i razgovori privrednika ovog regiona i Rusije. Najzastupljeniji proizvodi u izvozu na rusko tržište su: tradicionalno voće i povrće, obojeni metali, razni gotovi proizvodi, električne mašine, aparati i uređaji, medicinski i farmaceutski proizvodi kao i proizvodi od kaučuka. Na sastanku u Regionolnoj privrednoj komori Subotice, predstavnici Čeljabinske oblasti i privrednici subotičkog regiona razgovarali su o saradnji u oblasti poljoprivrede i turizma.

  4406_1.jpg
  Vorobjov Andrej Petrovič i Ninoslava Vujinović

  “Delegaciju Čeljabinske oblasti predstavljaju kompanije iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, elektro-mašinske privrede, zdravstvene zaštite i turizma. Predstavnici ruskih kompanija zainteresovani su i za nabavku opreme elektromrežne, mesoprerađivačke, drvoprerađivačke, opreme za duboko zamrzavanje, opreme za preradu voća i povrća.  Mi se nalazimo drugi put u Srbiji i sastankom koji smo imali u Novom Sadu smo veoma zadovoljni.  Nakon Subotice, vraćamo se u Novi Sad da razgovaramo sa poljoprivrednicima iz Rume. Cilj je da obnovimo stare i dobijemo nove poslovne kontakte.  Pored toga, želja nam je i da ugostimo privrednike iz Srbije kod nas”, rekao je Vorobjov Andrej Petrovič, rukovodilac međunarodnih i regionalnih projekata Čeljabinske oblasti.

  Ninoslava Vujinović, savetnica Privredne komore Srbije kaže da je ovo samo jedna u nizu od poseta delegacije iz Čeljabinske oblasti iz Ruske federacije tokom jeseni. Cilj je prezentacija ruske privrede u Srbiji. Ona je istakla da su privrednici posebno zainteresovani za saradnju u turizmu i medicinkom turizmu, kao i poljoprivredi.

  S.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja