Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  U “Vodovodu” održana prezentacija
  Zvuci otkrivaju gubitak vode!
  25.09.2016.

  U sklopu saradnje sa “Vodovodom” iz Budimpešte, koja je deo međunarodnog projekta Ujedinjenih nacija, u Subotici boravi jedna ekipa sa specijalnim vozilom koje je opremljeno da elektroakustičkim metodom otkriva gubitke na vodovodnoj mreži.

  4410_1.jpg

  “Ovaj posao se uglavnom radi noću, kada se jedan deo mreže zatvori i onda se pregleda po segmentima, da bi se otkrilo gde eventualno odlazi voda. Imali smo probno ispitivanje u naselju Višnjevac gde su inače gubici vode veći od proseka, i utvrdili smo mesta na kojima se to dešava”, rekla je inženjer Piroška Sabo, rukovodilac linijskih objekata

  Vozilo budimpeštanskog “Vodovoda” opremljeno je i geo-radarom, koji može da otkriva instalacije ispod zemlje, jednako kao i objekte koji nisu od metala, i ovom prilikom, s obzirom da subotički “Vodovod” planira da provuče vodovodnu mrežu ispod E-5 puta, u sklopu saradnje ispitaće se najpogodnije mesto za to.

  Gubici vode iz vodovodnih sistema Srbije inače su u proseku oko 45 do 50 odsto, u Subotici oko 25 do 30 odsto, a u Budimpešti, koja ovaj metod primenjuje od 1987. godine, oko 17 odsto.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja