Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Komunalne vesti
  17.12.2013.

  Kapitalne investicije

  Subotički "Vodovod i kanalizacija" priprema se za raspisivanje javnih nabavki za izvođače radova na izgradnji kapitalnih objekata vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda koja će početi naredne godine. Osim Kolektora 2 i 7 u planu je i magistralna vodovodna mreža kao i izgradnja "fabrike čiste vode" na Vodozahvatu 2. Tenderi će biti oglašeni u januaru i očekuje se da posao, koji se finansira kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj, počne u julu ili avgustu.

  442_1.jpg

  Ambulanta

  Ambulanta koja je pre više od godinu dana otvorena u krugu Mesne zajednice „Radanovac”, na Vencu bratstva i jedinstva 21, radi svakodnevno i prima pacijente sa područja Radanovca, na čiji zahtev je i otvorena. I pored toga, svega oko četiri stotine Radanovčana prenelo je svoje zdravstvene kartone u novu ambulantu, što ne udovoljava minimumu koji je potreban da bi ona nastavila sa radom. Iz Mesne zajednice apeluju na stanovnike, koji se još uvek leče na Paliću ili ambulantama u drugim delovima grada, da prenesu kartone u radanovačku, gde nema gužvi i dugog čekanja na red kod lekara.

  Nova ulica

  U Mesnoj zajednici „Novo selo” odlučili su da deo sredstava koja su preostala od samodoprinosa građana, iskoriste za asfaltiranje Ulice Kalmana Mešterhazija. Ova ulica dugačka je 112 metara i povezuje Karađorđev put sa Vareškom ulicom, a Mesna zajednica je već pripremila projektnu dokumentaciju i dobila lokacijsku dozvolu, pa predstoji raspisivanje javne nabavke za izvođača radova. Samodoprinos u Novom selu, koji je trebalo da traje do 2016. godine, okončan je na referendumu održanom u maju prošle godine, zbog čega deo programa nije realizovan.

   Novi prozori

  Visoka tehnička škola, u Ulici Marka Oreškovića 16, završava obnavljanje prozora na sva četiri sprata svoje zgrade sa ulične  strane. Radovi se finansiraju sredstvima od oko 2 i po miliona dinara koji su dobijeni od pokrajinske Vlade i  madjarskog Ministarstva energetike. Protekle godine, zahvaljujući novcu koji je dobijen od pomenute dve institucije, obnovljeni su prozori  na sva četiri sprata sa dvorišne strane. Procena je da će ugradnjom novih prozora  potrošnja energije za grejanje biti smanjena od 20 do 25 odsto. Merenja su pokazala da je u prostorijama gde su još stari  prozori temperatura 14 stepeni a u onim sa novim  prozorima iznosila je 21 stepen.   

  Muzička škola

  Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, pre svega niskih temperatura koje ne pogoduju malterisanju, obustavljeni su radovi na rekonstrukciji fasade Muzičke škole. Do proleća, dok ne počne nanošenje novog sloja maltera i vraćanje ukrasa na fasadu, zameniće se 47 prozora na spratu i prizemlju, za čega je okončana javna nabavka za izvođača radova. Nakon južne i zapadne, u narednoj godini radiće se istočna i severna fasada zgrade, a rok za završetak svih poslova je 30. novembar 2014. godine.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja