Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Pričam ti priču...
  Ljubav ostala sećanje
  27.09.2016.

  I sve se završi bez incidenata i očekivane halabuke. Prođe Parada ponosa i možemo se s njom ponositi. Gejevi šetali i kreveljili se do mile volje, selfirali, mahali, ljubili se, igrali.

  Milina živa. Niko na njih ni pažnju nije obratio. Srpska posla. Samo gdekoji policajac nezainteresovano posmatrao naše drage ponosne. I građani, kobojagi, glumili sreću što će im iz budžeta biti uzeti milioni za onih pet-šest bataljona policije angažovanih da blokiraju okolne ulice da huligani ne bi opet napravili metež i cirkus nedostojan evropske Srbije.

  Na te milione niko i ne treba da obraća pažnju jer su u pitanju naša dečica koja su se dan ranije slobodno tukla s policijom uoči fudbalskog derbija. Privedeno ih je jedva četrdesetak koji će, eto, zbog tamo nekog fudbalskog derbija dobiti (možda) i prekršajne prijave što može itekako uticati na dalji razvoj njihovih ličnosti i ostaviti im dugotrajne psihosomatske traume. Dobro je što u kamenovanju niko nije teže povređen (onih desetak policajaca, građana i fudbalskih radnika ne treba računati kao povređene jer su već naučili na batine) jer bi tada te bezazlene fudbalske navijače morali slati po dve-tri godine u zatvor. Znate već kako su stroge i pravedne naše sudije.  Jedva čekaju da im dovedu sejače straha, izazivače incidenata ili one koji ugrožavaju bezbednost građana, odnosno kamenuju policiju.

  Sve se, rekoh, dobro završi. Uvek se dobro završe ovakvi skupovi kada imaš okolo četiri-pet hiljada do zuba naoružanih policajaca, što će reći da država može (kada hoće) svakoga da zaštiti, a ne kao nekada, u davna nedemokratska vremena kada se nisu mogli zaštititi gejevi ili pojedine ambasade.

  Kada država neće onda se očas nađu i nevini napadači i žrtve izazivači.

  Čudni su naši kriterijumi kada je u pitanju ljubav. Prema fudbalu i gejevima posebno.

  Pokazuje mi onomad komšija naslov u novinama kako je „Anastazija ostavila Terzinog sina“. Pita me ko je ta surova dama koja može ostaviti nečijeg sina.  Nisam mu umeo objasniti ko su oni, ali je bio zadivljen mojim filozofiranjem kako je ljubav slepa i kako treba u ljubavi praštati ma šta da se dogodi i ma ko to bio.  Komšija, bać Pere, koji se ukljkučio u naš razgovor, skresa mi u lice da mi se piša u sva moja znanja i objašnjenja o ljubavi, a naročito kad neko nekoga debelo zajebe.  Kaže da je ta „beogradska ljubav“, ta nedeljna parada, zajebala na desetine hiljada ljudi koji se, ni krivi ni dužni, ni zainteresovani ni nezainteresovani za parade; tog dana nisu se mogli slobodno kretati niti voziti kuda su hteli. Eto, i njega je lično, dodaje bać Pere, debelo zajebao rođeni sin kome je pozajmio silne novce za svadbu. Da bi iskazao ljubav i poštovanje prema nasledniku pozajmio mu je, uz hipoteke i debele kamate, ne malu svotu evra za svadbu, a on je potom supruzi obezbedio solidan automobil i vratio se nazad u inostranstvo na posao.  Na vraćanje očevog duga sin je zaboravio.  Kada mu je bać Pere spomenuo da je porodična imovina u zalogu i da se dug mora vratiti, sin se grdno naljutio i više s njim i ne razgovara.

  Eto pametnjakoviću tvoje filozofije o ljubavi, zaključi bać Pere, prepun srdžbe i gneva. Ni moj slučaj ljubavnog slepila ne razlikuje se puno od one beogradsko- paradne. Šteta je i meni i narodu učinjena.

  Nekada smo, eto, kao papagaji ponavljali onaj slogan RK „Beograd“ da je važna samo ljubav, a da sve ostalo imaju Robne kuće. Danas više nema ni prave ljubavi, a nestale su i RK „Beograd“.

  Ostali samo pederi i tržni centri.

  Ostalo EU zajebavanje da nam gospoda gejevi ubuduće treba da usvajaju i vaspitavaju decu.

  M.Po.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja