Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Pokrenuta peticija za zabranu slobodnog kretanja migranata
  Pakistancima koji su osumnjičeni za silovanje 30 dana pritvora
  01.10.2016.

  SUBOTICA – Osnovni javni tužilac je migrantima M. A. P. (34) i B. Z. M. (22) iz Pakistana koji su pokušali da siluju jednu maloletnu Subotičanku, odredio pritvor od 30 dana. Oni su saslušani kod tužioca uz prisustvo prevodioca, a advokati sui m dodeljeni po službenoj dužnosti. Naredne nedelje očekuje se i saslušanje svedoka.

  4435_1.jpg

  Da podsetimo, dva Pakistanca su napala maloletnu devojku sa namerom da je siluju, a jedan je i ceo incident snimio telefonom. Na svu sreću devojci u pomoć je pritekao jedan prolaznik i odmah pozvao policiju. Subotička policija ih je brzo uhapsila.

  Da podsetimo, M.A.P. I Z.M. bili su smešteni u Prihvatnom centru u Subotici, gde su čekali dalji prolazak ka zemljama EU, odnosno da pređu u Mađarsku.

  Inače, u Subotici do sada nije bilo ovakvih slučajeva. Pre otprilike više od mesec dana dogodio se incident kada su se migrant “zakačili” sa jednim dečakom i povredili ga skalperom, ali na svu sreću nije bilo većih posledica. Šta se tada tačno dogodilo, javnost nije bila obaveštena jer policija nije poslala ni saopštenje o incidentu.

  Subotičani su, nakon ova dva incidenta počeli su da strahuju za bezbednost i ne osećaju se više sigurno.Preko društvenih mreža, pokrenuta je i peticija u kojoj se traži da se migrantima zabrani da tako slobodno se kreću. U peticiji se navodi:

  “Tražimo od vlasti Republike Srbije, AP Vojvodine, Grada Subotice i svih nadležnih organa uključujući MUP, bezbednose, sudske i komunalne organe da u gradu Subotici jasno razdvoje turiste sa jedne strane i migrante i azilante sa druge strane”, piše u peticiji.

  U petici se zahteva da se migrantima I tražiocima azila uskrati pravo na slobodno kretanje.

  Da podsetimo, u Mađarskoj 2.oktobra 2016.godine održava se referendum sa pitanjem: Da li želite da EU propiše obavezno naseljavanje nemađarskih državljana u Mađarskoj, čak i bez saglasnosti parlamenta?  Politička kampanja koja se vodi Mađarskoj po ovom pitanju jasno izjednačuje izbeglice i teroriste. Ksenofobičnim izjavama lidera mađarskih partija u Srbiji i Republici Mađarskoj pozivaju se svi građani koji imaju mađarsko državljanstvo da glasaju da ne žele izbeglice u Mađarskoj i da ne pristaju na kvote.

  S.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja