Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Zoltan Kovačević, vlasnik i direktor preduzeća „M I C” doo za proizvodnju, trgovinu i usluge, Subotica
  Porodična firma među liderima grafike
  05.10.2016.

  • Porodično preduzeće „M I C” doo uspešno posluje već skoro dve decenije.  Usmeravajući raspoloživa sredstva u jačanje proizvodnih kapaciteta i proširenje asortimana, svojim klijentima obezbeđuju kvalitetna rešenja uz poštovanje njihovih želja i zahteva.

  4451_1.jpg

  Nude sve vrste štamparskih usluga, ofset štampu, digitalnu štampu velikih i malih formata, sito štampu, solventnu i tampon štampu, bogat izbor reklamnog materijala i poslovne galanterije, brendiranja, prodaju grafičkih i drugih materijala i još mnogo drugih usluga.

  —Posao sam pokrenuo u roditeljskoj kući u maloj pomoćnoj prostoriji pre oko 18 godina.  Što se tiče naše delatnosti, tokom godina se iskristalizovala.  Danas radimo štampu velikog formata počevši od izrade reklamnih tabli, brendiranja vozila i izloga, sitnijih tabli, reklamnih nalepnica, etiketa za razne proizvode i kutije, prodaju grafičkih materijala, pvc folije za izradu reklama, flok i fleks materijala za izradu natpisa na tekstilu, pleksiglas, leksane, forex itd. Usput, vršimo i sve druge manje ili veće grafičke usluge tipa štampanih koverti, izradu memoranduma, kataloga, letaka itd., kaže Kovačević.

  4451_2.jpg
  Zoltan Kovačević, vlasnik i direktor preduzeća „M I C” doo

  U porodičnom preduzeću „M I C” doo radi stručan tim od četiri radnika, po potrebi honorarno i peti, poslu pristupajući ozbiljno, poštujući individualne zahteve i potrebe klijenata.

  —Uspevamo da završimo poslove sa trenutnim brojem zaposlenih. Takođe, poučen tuđim primerima, a i sam sam radio kod privatnika, vrlo odgovorno pristupam primanju radnika, jer znam, da radniku nije potreban posao na mesec ili dva, već stalno. Plate su uvek na vreme, i vođen tom formulom, uspeo sam da opstanem i održim stabilnost i normalno funkcionisanje preduzeća.  Vremenom, kako su godine prolazile, trudili smo se da klijentima i tržištu ponudimo bolji kvalitet, sa manjim ili većim uspehom. Radimo za „Gebi”, fabriku stočne hrane već više od deset godina, jednog od većih klijenata, a u moru ponuđača, uspeli smo da uz naš standardan i održiv kvalitet ostanemo među njihovim saradnicima. Naravno, ima i iskoraka...Prošle godine preduzeće „MIC” doo učestvovalo je u projektu brendiranja i opremanja velikog sportsko-muzičkog centra u Betlehemu u Palestini. U pitanju je bilo 450 kvadrata lepljenja nalepnica na zidove sportskih hala, dvorana i hodnika.  Mislim da je to jedan od najpreciznijih i najkvalitetnijih poslova koje smo uradili. Često radimo i neke sitnije poslove koje možda drugi ni ne prime. Naravno, svi mi jurimo za novcem, ali ljubaznost i izlaženje u susret klijentima u manjim poslovima može često da bude veća nagrada i satisfakcija od miliona koji samo prolaze i odlaze, ističe Zoltan Kovačević.

  4451_3.jpg

  Kako Zoltan kaže, ovih dana će posetiti ovogodišnji četvorodnevni Sajam grafike u Beogradu, a možda i kupiti neku novu mašinu.

  —Stalno ići u korak sa trendovima i ulagati u opremu i razvoj, ključ je opstanka i napretka. Nismo nikada izlagali na sličnim manifestacijama, nismo ni imali potrebe, jer je naša delatnost mahom vezana za lokal. Naravno, ne možemo da konkurišemo zapadnim ponuđačima, gde su plate višestruko veće, ali takođe i cene. Smatram da će u nekom trenutku, barem što se Subotice tiče, u svim oblastima zanatstva, cene usluga morati porasti. Kvalitetnog i kvalifikovanog radnika ćemo morati plaćati više, zaključuje Zoltan Kovačević, osnivač i direktor porodičnog preduzeća „M I C” doo iz Subotice.

  4451_4.jpg

  Građenjem dugoročnih odnosa, poverenjem i stabilnim unapređivanjem proizvodnje uz konstantnu primenu modernih tehnologija, preduzeće „M I C” doo je izgradilo svoju sadašnju poziciju jednog od lidera na grafičkom tržištu.  Konkurentne cene, trud i ulaganje u kvalitetnu komunikaciju i razumevanje potreba klijenata, a ponajviše posvećenost poslu, njihova je najbolja preporuka.

  4451_5.jpg

  Ovu rubriku podržava grad Subotica

  S. Đurikin

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja